Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Diyarbakır’da dün gerçekleşen alçakça hain saldırıyı yapanlar Türkiye’nin düşmanıdır. Bu alçakça saldırı tek tek her birimize yapılmıştır. HDP mitinginde meydana gelen bu saldırı tüm partileri hedef almıştır” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Diyarbakır’da HDP mitinginde meydana gelen patlamaya ilişkin Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Diyarbakır’da dün gerçekleşen alçakça hain saldırıyı yapanlar Türkiye’nin düşmanıdır. Bu alçakça saldırı tek tek her birimize yapılmıştır. Bu hainlerin yaptığı saldırı tüm milletimizi, tüm partileri, demokrasimizi ve en büyük zenginliklerimizden olan seçimleri hedef almıştır. Türkiye başarı ile seçimler yapan bir ülkedir. Etrafımızdaki demokrasisiz coğrafyalara örnek bir seçim kültürüne sahiptir. Demokrasimizi hedef alan bu hain saldırı Türkiye’ye ve insanlığa karşı yapılmıştır. HDP mitinginde meydana gelen bu saldırı tüm partileri hedef almıştır. Milletimize ve bilhassa Diyarbakır’a geçmiş olsun diyorum” ifadelerini kullandı.
Hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Bakan Çelik, şunları kaydetti:
“Umarım yaralılarımız bir an evvel sağlıklarına kavuşur. Giden her can bizim canımızdan gidiyor. Türkiye düşmanları demokrasimizi hedef alıyor, seçim meydanlarımızı hedef alıyor. Bir düşman faaliyetidir bu. Kim yapmışsa, alçaklığın en büyüğüne imza atmıştır. Bu saldırı ile ne insanımızın canını, seçim sürecini sabote etmeyi hedefliyorlar. Tek yürek olup, bu hedeflerine ulaşmalarına müsaade etmeyeceğiz.”