Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Silvan’da yaptığı konuşmada, Türkiye’nin tekrar eski günlerine döndürülmek istendiğini söyledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, 7 Haziran da yapılacak seçim çalışmaları için geldiği Silvan ilçesinde esnafı ziyaret ederek, Selahaddin-i Eyyubi Camisi avlusunda bir açıklama yaptı. 7 Haziran seçimleri için vatandaşların arasında dolaştıklarını belirten Bakan Eker, şöyle konuştu: "Silvan çok kadim bir kent ve buranın kalkınması önemli. Silvan barajı buranın kalkınması için önemli dinamiklerden biri. Silvan barajıyla birlikte yaklaşık 1.5 milyon dönüm arazi sulanacak. Bu barajın yapılması ve buna benzer projelerin tamamlanması Türkiye’nin istikrar içinde büyümesine bağlıdır. Burada özellikle huzur ortamının temin edilmesi gerekiyor. Vatandaşımızın beklentisi iş ve istihdam ve buna bağlı olarak huzur ve güvenin sağlanmasıdır. Vatandaşlarımızın bu konuyla ilgili şikayetleri var. Biz serbestlik olsun istiyoruz. Serbestlik olursa vatandaş kendi hür iradesini serbestçe kullanır." Bölgede geçmişte zorbalık uygulandığını anlatan Eker, şunları söyledi: "Bu gün devletin o yanlış politikasını taklit eden ve bunu rehber edinen bir siyasi görüş var. Bunlar da HDP ve yanlılarıdır. 25 sene önce devletin yaptığı baskı ve zulmü onlar kendileri gibi düşünmeyenlere uyguluyor. Tabi bu da vatandaşın kabul etmediği kabul etmeyeceği bir şey. İnanıyorum ki vatandaş sandığın başına gittiğinde yalnız kaldığında bu demokratik hakkını kullanacaktır. Burada iki şeye ihtiyaç var birincisi iş ve istihdam ikincisi huzur ve güven. İkisi de siyasi iktidar olursa olur."
Türkiye’yi koalisyon günlerine geri döndürmek isteyenler olduğunu anlatan Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hem iş ve istihdamı istemeyenler hem de huzur ve barışı istemeyenlerdir. Onlar Türkiye’yi tekrar doksanlı yıllara döndürmek istiyor. Doksanlı yıllarda bu ilçede binlerce insan bu failimeçhul cinayetlere kurban gitti. Üç parti de Türkiye’yi tekrar o kaoslu koalisyonlu günlere döndürmek istiyor. Vatandaşla yalnız görüştüğümüzde bu şikayetlerini bize iletiyor. Biz de vatandaştan asla endişe etmemelerini korkmamaları gerektiğini söylüyoruz. Hepimizi öldürecek halleri yok. Zulüm sadece zalimin işidir ve zalimi bir şekilde bağlar. Biz zulme ve zalimlere karşı hep birlikte dururuz ve direniriz. Demokrasiyi huzuru barışı ve kardeşliği getiririz. Çözüm sürecini de kalıcı bir barışa dönüştürürüz. Bunun için de kalıcı bir istikrar gerekiyor. Siyasi iktidar da AK Parti ile birlikte gelir. İnşallah huzur ve güveni hep birlikte tesis ederiz. Gençler çok burada gençler için iş istiyor. İşle birlikte yatırım ve istihdam istiyor."