Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’de seçim sandıklarının açılması sonrası yaptığı değerlendirmede, “Milletin kararı ne olursa olsun başımızın üzerindedir” dedi.
AK Parti Kocaeli İl binası önünde yapılan değerlendirmeye Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Partili belediye başkanları ve partililer katıldı. Millet iradesine saygılı olduklarını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ben şahsen üzgünüm ama millet iradesi Allah iradesinden sonra gelir. Saygılıyız millet iradesine. Kocaeli’de biz elimizden gelenin en iyisini hep birlikte yaptık. Bizim kendimize mazeret aramaya gerek yok. Kocaeli’de Allah’a şükür başarılı olduk. Ama daha başarılı niçin olamadık. Teşkilatlar olarak bunu bir miktar irdeleyeceğiz. Hepimiz kendimizi gözden geçireceğiz” dedi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise, “Bizim inancımız her olanda hayır vardır inancıdır. Rabbimin neyi murat ettiğini biz tam bilemeyiz. Bu açıdan bu sonuçların milletimiz için, ülkemiz için Allah’tan niyaz ediyorum. Bunun yanında huzurlu bir seçimi daha geride bıraktık. Sandığa gölge düşürmek isteyenler bir kez daha mahcup oldular. Sandıkta bu olacak, şu olacak, kedi girecek, şunu yapacak, bunu yapacak diyenler mahcup oldular. Milletimiz bir kez daha demokratik olgunluğunu gösterdi. AK Parti’yi kurduğumuz günden beri bizim aklımızdan da, gönlümüzden de, ağzımızdan da çıkarmadığımız şey, ‘yeter söz de karar da milletin’. Milletin kararı ne olursa olsun başımızın üzerindedir. Bu günkü karar elbette AK Parti’nin tek başına iktidar olmasına yetecek bir karar olmadı. Ama olsun milli iradenin tecilli etmiş olması, bu başlı başına önemlidir. Biz milli iradeyi savunduk, milli irade üzerindeki tüm odaklarla mücadele ettik. Bundan sonra da bu mücadelemiz devam edecek. Evet oy oranımız düştü, ama hala bizden sonraki iki partinin, ikinci ve üçüncü partinin toplamı kadar oy oranına sahibiz. Türkiye’nin açık ara birinci partisiyiz. Elbette oy oranımızdaki düşüşü oturacağız değerlendireceğiz. Bunu yaparken birlik ve beraberliğimizden asla taviz vermeyeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece düşüşün nedenlerini tek tek masaya yatırıp, gerekli dersleri çıkarıp, hatalarımızı telafi eder, inşallah yolumuza devam ederiz” şeklinde konuştu.