Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı ve Milli İttifak’ın Mersin 1. sıra milletvekili adayı Kaptan Kartal, Milli İttifak’ın baraj problemi olmadığını belirterek, "Biz barajı devirdik" dedi.
Kartal, beraberinde bazı milletvekili adaylarıyla birlikte düzenlediği toplantıda, 7 Haziran seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin ilk defa farklı bir seçime gittiğini savunan Kartal, "Bu seçimlerde kim nereyi adres gösterirse göstersin, millet ’Milli İttifak’ diyecek. Ben AK Parti’nin Türk siyasi hayatında tek başına iktidarının bittiğine inananlardanım. Ve ciddi manada AK Parti hüsrana uğrayacak. Muhalefet partileri de ’nasıl olsa AK Parti gidecek, biz Meclis’teyiz, bize oy vermeye mecburlar’ gibi görüyor milleti. Yani millet AK Parti’ye oy vermeyecek ama bize mahkum hesabı ile sahaya bile inmediler" diye konuştu.
"Bu seçimin birinci partisi çıkmayabiliriz ama bu seçimin delikanlısı Milli İttifak’tır" diyen Kartal, şöyle devam etti: "Ben buradan sesleniyorum; yarın saat 17.00’ye kadar onlara mühlet veriyoruz, barajı yüzde 20 yaptılar yaptılar, yapmazlarsa biz yüzde 10 barajını aştık. Hesabını ona göre yapsınlar. Yüzde 10 barajını biz devirdik. Eğer bir anayasa değişikliği yapıp barajı yüzde 20 yapmazlarsa Milli İttifak barajı aştı, en güçlü şekilde TBMM’de yerini alacak."
Mersin 2. sıra adayı Soner Contar ise, milletin 7 Haziran’da Türkiye’nin geleceğine karar vereceğini ifade ederek, bu seçimin Türkiye’nin uçurumdan önceki son seçimi olduğunu ileri sürdü. Birçok seçim yaşadığını dile getiren Contar, ilk defa bu seçimin kendileri lehine pozitif şekilde seyreden bir seçim olduğunu belirterek, "Vatandaşlar iktidardan da muhalefetten de memnun değil. Herkes şikayetçi. SP ile BBP ittifakına vatandaşlar büyük sempati duyuyor. Olumlu tepkiler alıyoruz. Bu ittifak barajı geçecek ve kendisini Meclis’te temsil edecektir" ifadelerini kullandı.