Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’ye 900 bin litre içme suyu gönderdiklerini açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından BM’nin Türkiye ve Suriye’ye gönderdiği yardımlara ilişkin açıklama yaptı. Depremlerin ardından Türkiye’ye çeşitli yardım malzemeleri sevk edildiğini belirten Dujarric, "Türkiye’ye 900 bin litre içme suyu ve 1.7 milyon litrenin üzerinde de temizlik çalışmaları için su teslim ettik. Ayrıca 300 binin üzerinde hijyen kitini de yine Türkiye’ye gönderdik" dedi. Türk hükümetinin sağlık desteği çağrısına da BM olarak hızlıca yanıt verdiklerini ifade eden Dujarric, "4 milyon aşı ile birlikte 23 tonu aşkın travma ve tıbbi malzemeyi de Türkiye’ye sevk ettik. Türkiye’de depremden etkilenen 5 milyondan fazla kişiye yardım sağlamak için acil finansman desteğine ihtiyacımız var. Bugün, 1 milyon dolarlık acil yardım başvurumuzun yüzde 23’ü tedarik edildi" açıklamasında bulundu.

Türkiye’de meydana gelen ve Suriye’de de can kaybına neden olan depremin ardından BM olarak Suriye’ye de yardım eli uzattıklarını kaydeden Dujarric, "Hükümet bölgesinde biz ve partnerlerimiz Halep, Lazkiye, Hama ve Tartus’taki yüzlerce kişiye yardım sağladı. Bunların arasında psikososyal yardımlar, hukuk danışmanlığı, ailelerinden ayrılmış çocuklar için yardımlar ve cinsiyeti yüzünden şiddete maruz kalan kişilere sağlanan destekler bulunuyor. Ülkenin kuzeybatısında partnerlerimizle 32 bin metre küp enkaz temizledik. Ayrıca Halep ve İdlib’te 80 sınıf yeniden inşa edildi. Diğer çalışmalarımız kapsamında su istasyonları ve sağlık klinikleri yapılmaya devam ediliyor" dedi.