Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, Deniz Feneri davasındaki beraat kararlarını eleştirerek, "Kimse ne bu dünyada, ne öbür dünyada kurtulamayacaktır" dedi.
Gök, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, Deniz Feneri davasında sanıklara beraat kararı verilmesini değerlendirdi.
Eczacıların ve çiftçilerin gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Gök, Deniz Feneri davasında sanıkların beraat veya düşürme suretiyle sıfırlandığına şahit olduklarını kaydetti.
Gök, davanın 2008 yılında Almanya’da karara bağlandığını söyleyerek, "Deniz Feneri davasında, ’Bu Almanya’da asrın yolsuzluğudur ama esas bağlantıları, ortakçıları, yöneticileri, koordine edenler Türkiye’dedir" şeklinde konuştu.
Davada savcıların sınırlandığını iddia eden Gök, "Kendilerine yakın savcıları getirdiler. ’Deniz Feneri Davasını kapatacaklar, karartacaklar, bir nevi kendilerini halkın nezdinde ’sanki bir şey olmuyormuş’ algısı yaratacak noktaya getirecekler diye o zamanlardan söyledik. Savcıların işten el çektirilmeleri, hatta yargılanmaları Adalet ve Kalkınma Partisi’nin tipik bir refleksiydi" ifadelerini kullandı.
Gök şöyle devam etti: "Peygamberimiz birkaç çanak, çömlek, kilimle idare ediyordu. Bunlar size örnek olmuyor mu? Yazıklar olsun size. Tuzun koktuğu günleri yaşıyoruz. Kimse ne bu dünyada, ne öbür dünyada kurtulamayacaktır."