Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Kongresi’nde eski il başkanı ve eski milletvekili Harun Akın ile mevcut İl Başkanı Ertuğrul Koltuk’un arasında çıkan tartışma, salonda gergin anlar yaşanmasına sebep oldu.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Zonguldak İl Başkanlığı seçimlerinin gerçekleştirileceği kongrede gergin anlar yaşandı. Genel Maden İş Sendikası(GMİS) Şemsi Denizer Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan Cumhuriyet Halk Partisi mevcut Zonguldak İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, eski milletvekilliği ve eski il başkanlığı görevleri yapan CHP’li Harun Akın’ı kürsüde eleştirdi. Bunun üzerine Harun Akın’ın mimar olan eşi Ayşem Akın, İl Başkanı Ertuğrul Koltuk’a tepki gösterdi. Daha sonra tartışmaya Sema Koç isimli bir partili de katıldı. Harun Akın’ın eşi Ayşem Akın, Sema Koç’a, "Sen kendi kocanla ilgilen" dedi. Harun Akın, sinirlenen eşinin ağzını kapatarak sakinleştirmeye çalışırken, Ayşem Akın partililer tarafından salondan çıkartıldı.
YEREL GAZETE PATRONU TARTAKLANDI
Ertuğrul Koltuk’un konuşmasının ardından kürsüye çıkan Harun Akın, mevcut il başkanı Ertuğrul Koltuk’un kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verdikten sonra yerel bir gazetenin patronu Mustafa Özdemir’in yazdığı köşe yazısını hedef göstererek iftirayla suçlayınca salon karıştı. Yerel gazete patronu Mustafa Özdemir’e "Sen köşende yazıyorsun ben de burada konuşurum. Benim köşem burası" diyen Harun Akın’ın taraftarları cevap vermeye çalışan Mustafa Özdemir’in ağzını kapatarak tartakladı. Gazeteciye meslektaşları ve CHP eski İl Başkanlarından Halil Furat destek verdi.
Daha sonra araya giren partililer tartışan tarafları sakinleştirdi.