Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Türkiye’nin inşası için çalıştıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Valiliği ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan toplam 53 yatırımın toplu açılışını yapmak üzere Sakarya’ya geldi. Toplu açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Sakarya İl Protokolü üyeleri katıldı.
Kent Meydanında halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizin seçimle gelen ilk Cumhurbaşkanı olarak Sakarya’dan aldığımız güçle yeni Türkiye’nin inşası yolunda çalışıyoruz çalışmaya devam edeceğiz. Sakarya düşmanın baş eğdiremediği şehirdir. Sakarya depremin yıkamadığı şehirdir. İşte bu Sakarya bir kez daha Necip Fazıl’ın dediği gibi ayağa kalkacak ve Türkiye’nin 2023 hedeflerinin öncü şehirleri arasında yerini alacaktır. Yeni Türkiye mücadelemizde yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi çağrımızda Sakarya’nın yanımızda yer alacağına ve tüm gücüyle bizi destekleyeceğine inanıyorum. Bugün Sakarya’da toplam yatırım bedeli 183 trilyon olan çeşitli kurumlarımıza ve belediyelerimize ait olan 53 kalem eserin toplu açılışını yapmak üzere buradayız. Bu vesileyle bir müjdeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum. 8 Nisan’da bakanlar kurlumuz tarafından alınan kararlar hükümetimiz Karasu Otomotiv Endüstri İhtisas Bölgesinin kuruluşunu ilan etti. Hem ülkemize hemşehrimize çok faydası olacağına inandığım karasu otomotiv endüstri ihtisas bölgesinin kuruluş kararı bana geldi bende onayladım ve resmi gazetede yayınlandı. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Sanayide tarımda ticarette gösterdiği başarıyla Sakarya çalışmanın üretmenin emeğin değerini ortaya koyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yönüyle bile tüm Türkiye’ye mesajını veriyor. Şimdi Sakarya’nın, yeni Türkiye’nin inşasında üstleneceği rol ile birlikte ülkemizle birlikte tüm coğrafyamıza mesaj vereceğine inanıyorum. Sakarya’nın benim 40 yılı bulan siyaset hayatımda da önemli bir yeri var. Sakaryalı kardeşlerimle istişareler yaparak bugünlere geldik. Bu süreçlerde elde ettiğimiz her başarıda Sakarya her zaman bizim yanımızdaydı. Girdiğimiz tüm seçimlerde referandumlarda Sakarya bize Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir ortalamayla destek verdi. Sakarya bizimle aynı dili konuşuyor. Biz birlik diyoruz, beraberlik diyoruz, kardeşlik diyoruz. Biz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. Bizi bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Batıda neyse Doğuda da o olacağız. Kuzeyde neyse Güneyde de o olacağız. 780 bin kilometre karede Türküyle, Kürdüyle, Abazasıyla, Çerkeziyle, Boşnağıyla 78 milyonuyla bir olacağız beraber olacağız kardeş olacağız” ifadelerini kullandı.