Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, “7 Haziran günü insanımız vurulmak istenen zincirleri yeniden kıracak, kendi kaderine el koyacağı tercihle beraber Kırat’ın böğrüne mührünü vuracağını biliyoruz” dedi.
7 Haziran genel seçimleri öncesinde Sakarya’ya gelen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Esnaf ve Kefalet Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen ve partililerin de katıldığı basın toplantısında hükümeti eleştirerek, 7 Haziran seçimlerinde milletin vurulmak istenen zincirleri yeniden kıracağını söyledi.
“TÜRKİYE TARİHİ BİR EŞİKTE”
Türkiye’nin tarihi bir eşikte olduğunu belirten Başkan Uysal, “Bu eşikte ya kendisine doğru bir yol bulacak ya da var olan savrulmuşluğu içerisinde üretmeden tüketen, kazanmadan harcayan, kademe kademe her alanda mukayese üstünlüğünü yitiren, kendi içerisindeki problemleri hukuki kanallara aktaramayan bir ülke olarak kaosun yerleştiği, huzursuzluğun arttığı bir ülke olacak” dedi.
“BAŞKA BİR TÜRKİYE MÜMKÜN”
Başka bir Türkiye mümkün diyerek yola çıktıklarını ifade eden Uysal, “Türkiye’yi önce siyasetini değiştirerek, beraberinde Türkiye’nin değişeceğini ifade ederek yeni nesil Demokrat Parti, yeni nesil Türkiye programı ile Türkiye’yi yeniden üreten bir güç olarak küresel dünyada yerini alacağı bir vizyonla buluşturma amacındayız. Türkiye doğru bir akıl, doğru bir siyasi kadro, doğru bir siyasi programla sahip olduğu imkanları kabiliyetini azami noktaya çekerek, ulaşabilmesi gereken potansiyeline ulaşabileceğine inanıyoruz” diye konuştu.
“İKTİDARIN SÖYLEYECEK SÖZÜ KALMADI”
İktidarın söyleyecek sözü kalmadığının altını çizen Uysal, “3 saatlik mesafede 4 ayrı kıta pazarına ulaşabilecek bir ülkenin bugün dış ticaret açığından kademe kademe tüketime doğru savrulduğunu görüyoruz. İşte bu noktada Türkiye’nin 12 yıldır 1 Katrilyon 900 Milyar Dolarlık bir bütçeyi kullanmış bir iktidar var. Söyleyecek sözleri bitmiştir. Söyleyecek sözleri kalmadıkları için meydanlarda şehit Başbakanımızı, Demokrat Parti’yi yağmalama cihetine gitmektedirler. İşte biz buna itiraz ediyoruz” şeklinde konuştu.
Anadolu’nun en büyük istila hareketi ile karşı karşıya olduğunu vurgulayan Uysal, “En büyük istila hareketi ile karşı karşıyayız. İslam hukukunda bile savaş sonrası ganimet paylaşmanın 2 gün helal olduğu noktada 12 yıldır yağmalarcasına ganimet paylaştıklarını görüyoruz. Ama biz bilsinler ki, milletimiz vicdanına hükmünü vermiştir. Tarih önünde de hükmünü icra edeceği gün Türkiye’nin 65 yıl sonra kendisine vurulmak istenen zincirleri yeniden kıracağı gündür” ifadelerini kullandı.