AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve 2. Bölge Milletvekili Adayı Ekrem Erdem, seçim çalışmalarına Sarıyer’de devam etti. Erdem, burada yaptığı konuşmada HDP’yi eleştirerek, “Barajı aşma gibi bir dertleri yok. Bunlar bukalemun politikası izliyorlar” dedi.
Ekrem Erdem ve AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Enes Kılıç, Sarıyer ilçesini ziyaret etti. Erdem ve Kılıç, Hüseyin Kalkavan Orta Okulunda Kızılay’ın kan bağışı programına katıldı. Ekrem Erdem burada öğrencilere hitap ederek, “Mutlaka eğitiminizi tamamlayın. Eğitim diplomadan ibaret değil. Nice diplomalı cahiller biliyoruz. Kendinizi yetiştirin, geliştirin. Mesleğinizi sevmek başarılı olmanın olmazsa olmazıdır. Ben hiçbir mesleğin kötü olduğuna inanmıyorum. Mesleği kötü yapanlar var” şeklinde konuştu.
Erdem ve beraberindekiler daha sonra kan bağışı yapanlarla sohbet etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ve AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Enes Kılıç, daha sonra Sarıyer PTT Evleri mahallesini ziyaret etti. Burada esnafı ziyaret eden Erdem ve beraberindekiler daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, vatandaşın yapılanları gördüğünü söyleyerek, “13 yıldır iktidardayız. Bu sebepsiz değil. Halkın teveccühünün en büyük göstergesi. Partimize ciddi bir güven var. Partiler vaatler yarışına girdi. Kimse bunu ciddiye almıyor. Geçmişte de ‘kim ne veriyorsa beş fazlasını veriyorum’ diyenler vardı. ‘Herkese iki anahtar vereceğiz’ diyenler anahtarlık bırakmadı. AK Parti döneminde herkes istediği kadar anahtar sahibi oldu. Tabloya bakılırsa inşallah AK Parti 4. kez güçlü bir şekilde iktidar olacak“ dedi.
Sarıyer’in ciddi sorunları olduğunu söyleyen Ekrem Erdem, “Şu an belediye başkanının tapularını seçimden sonra vereceğini bildirdi. Ama iki seçimde aynı vaatle seçildi. Ama böyle bir şey yok. Onların verme şansı yok. Bir kere bu yalan” diye konuştu.
Muhalefetin vaatlerine de değinen Ekrem Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü: “Asgari ücretle ilgili söylediği sözler var. Kimse ciddiye almıyor. Kılıçdaroğlu’nu kimse ciddiye almıyor. Aslında kendisi de kendini ciddiye almıyor. Özgüveni olmadığı için gitti noterden belge aldı. Demokrasinin noteri halktır. MHP’nin döneminde Türkiye’de Türk parası geçmiyordu. Millet canından bezmişti. Millet bunları meclisin dışına itti. MHP Çanakkale’ye köprü yapacakmış. Bu AK Parti’nin projelerinden biri. Biz bunu planlayalı yıllar oldu.”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Ekrem Erdem, HDP’yi de sert sözlerle eleştirerek “HDP’nin barajı aşmak gibi bir derdi yok. Doğuda farklı batıda farklı konuşuyorlar. Bukalemun politikası izliyorlar. Terörü, silahı, demokrasinin aracı olarak kullanan bir parti. Demokrasiye inanmış değiller. Barışta samimi değiller. Sorunların çözülmesini istemiyorlar. Ben, HDP’nin çözüm sürecinde samimi olduğu kanaatini taşımıyorum” şeklinde konuştu.