AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, MHP’nin çözüm sürecine yönelik yaptığı muhalefeti eleştirerek, gençlerin bedeni üzerinden yapılan siyasetin ahlaki olmadığını söyledi.
Seçim çalışmaları çerçevesinde Kızılcahamam ilçesi Semeler, Eğerlidere, Eğerlikuzuören, Eğerlibaşköy, Semer, Ortaköy, Eğerlialören köylerini ziyaret ederek köylülerle sohbet eden Nuri Elibol, AK Parti iktidarı çalışmalarını anlattı, köylülerin sorularına cevap verdi. Nuri Elibol’u coşku ile karşılayan köylüler, kendi dillerinden konuşan Elibol ile uzun süre sohbet etti. Elibol, tarlada çalışan çiftçilerin yanına giderek sohbet etti, eline aldığı bel ile tarlayı belledi, doğal güzelliği ile meşhur Kızılcahamam’ın doğasını yüksek tepelerden izledi. Köylülerin merak ettikleri çözüm sürecine değinen Elibol, çözüm süreci sonuçlandığında Türkiye’nin dörtnala koşacağını söyledi.
“TAYYİP ERDOĞAN İSLAM DÜNYASININ ELİNDEKİ SON FIRSAT”
İslam dünyasının gözünün Türkiye’de olduğunu bu ülke için dua ettiğini kaydeden Elibol, “Biz Menderes’in kıymetini bilemedik. Menderes’i astılar biz sahip çıkamadık, rahmetli Özal’ı şehit ettiler biz sahip çıkamadık. Tayyip Erdoğan İslam dünyasının elindeki son fırsat. Bunu da onlara yedirirsek, eskiden yeraltında Kur’un kursları açıyorduk, bu sefer onu da açtırmazlar. ‘Aman Türkiye’ye bir şey olmasın’ diyorlar. Bizim için dua ediyorlar. Kişilere kızıp yanlış iş yapmayın, 13 yılda elde ettiklerinizi bir gecede alırlar. Allah bunlara fırsat vermesin. Bir gecede eski günlerimizi arar hale geliriz” dedi.
“40 BİN KİŞİNİN KATİLİNİ KİMSE O DELİKTEN ÇIKARTAMAZ”
Köy evlerinde köylülerin sorularına cevap veren Elibol, özellikle çözüm süreci konusunda köylülerin endişelerini giderdi. Kendisinin emekli asker olduğunu hatırlatan Elibol, hükümetin çözüm süreci ile ne yapmak istediğini anlattı. Elibol, “Bunlar Öcalan’ı serbest bırakacaklar, memleketi bölüyorlar, PKK ile görüşüyorlar’ diyerek sizin midenizi bulandırabilirler. Tayyip Erdoğan sağ olduğu sürece kimse Öcalan’ı o delikten dışarıya çıkartamaz. 40 bin kişinin katilini kimse o delikten çıkartamaz. 20 yaşında çocuğunu şehit vermiş annenin vebalini biz yüklenemeyiz. Bizim kimseye verecek bir karış toprağımız yok. Osmanlı’nın elinde kalan son kalenin burçlarını da kimseye deldirmeyiz” diye konuştu.
2.5 yıldır devletin çözüm süreci çalışmaları nedeniyle müzakere yaptığını ifade eden Elibol, “Biz bu yolda denemedik yol ve yöntem bırakmadık. Alevi ile, Sünni ile, Kürt ile, Çerkez ile bir ümmet anlayışında beraber yaşayacağız. Eskiden ASALA terör örgütü vardı, o bittikten hemen sonra PKK ortaya çıktı. Şimdi PKK’yı bitirmek üzereyiz, şimdi de DHKP-C’yi çıkartmaya çalışıyorlar. DHKP-C de Alevi vatandaşlarımızı kullanmaya çalışıyor. Ümmetin ne derdi var da birbirini öldürsün?” şeklinde konuştu.
MHP’nin çözüm süreci üzerinden insanları tahrik ettiğini belirten Elibol, “Üç kuruşluk oy için gençlerin bedeni üzerinden siyaset yapmayı ahlaki bulmuyorum. Bu işin doğrusu daha fazla kan akmadan bu işi barış yolu ile çözmektir. İnşallah çözülecek. Türkiye’nin resmi dili Türkçe, bu ülkenin tek bir bayrağı vardır ve tek devlettir. Bu konularda ödün vermeyiz. Bu iş siyasete alet edilmeyecek kadar önemli bir iş. Biz bu beladan kurtulduğumuz da uçacağız. Bu belanın bitmesini istemeyen ülkeler var, biliyorlar ki bu bela bittiğinde biz dörtnala koşacağız” açıklamasında bulundu.