Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin yüzünün Kemal Kılıçdaroğlu, astarının Cem Uzan olduğunu söyledi.
Yıldız, bir dizi incelemelerde bulunmak ve partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere Ağrı’ya geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, valilik ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin muhalefetin seçim vaatleri konusunda neler düşündüğünü sorması üzerine konuşan Yıldız, muhalefetin seçim vaatlerini ciddi bulmanın mümkün olmadığını ifade ederek şöyle konuştu:
“Değerli arkadaşlar bunları ciddi bulmak mümkün değil. Bu işin içindeki hesabı kitabı yapan bunlarla alakalı Türkiye’ye bu yatırımları yapan AK Parti hükümetlerimizin bunu ciddi bulması mümkün değil. Bu iş, vaatlerle yalnızca oturduğunuz yerden konuşmayla olmuyor. Sırtında yumurta küfesi olmayan bir kısım insanların bu şekilde söylemiş olmaları siyasetin saygınlığı açısından da zedeleyici buluyoruz, doğru bulmuyoruz. Vatandaşlarımızın ümitleriyle oynamak ve onların ileriye dönük siyasi hedefleriyle oynamak olarak görüyoruz. Vaatlerin maliyetleri 150 milyar Türk lirası bunun ne demek olduğunu bütün bu yatırımları yapanlar çok iyi bilir. Bu uçuk vaatlerle birlikte aslında CHP’nin yüzünün Kemal Kılıçdaroğlu, astarının da Cem Uzan olduğunu söylemek lazım.”
"SİYASETİN SAYGINLIKLARINI AZALTMASINLAR"
Muhalefetin vaatlerine prim verilmediğine değinen Bakan Yıldız, şunları söyledi: “Biz, Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihine baktığımızda, CHP’nin tarihine baktığımızda aslında Plan Bütçe Komisyonunda bende görev yaptım. Sayın Kılıçdaroğlu da görev yaptı. Sene 1973 zamanın Maliye Bakanı CHP’li ve onun önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonun da çalışan evli kadınlarımızın daha çok vergi alınmasıyla ilgili karar CHP’liler tarafından oy çokluğu ile alındı. Kadınların evli olup çalışmasının önüne geçmek, çalışma hayatından kadınları silmek istediler. Tarihimize baktığımızda yakın siyasi tarihimizde bunların her birisi çok iyi görülür. Ben o zaman üniversite birinci sınıftaydım ve çalışan ev kadınlarına daha çok vergi uygulanması ile ilgili kararı onlar getirdi. O yüzden bu tür vaatlere eğer prim verilmiş olsaydı. Şuana kadar bu manada sıkıntı çıkartan ve 2002 seçimlerinde belli bir oy alan Uzan’ın da şuan iş başında olması lazımdı. Halbuki onların yaptıkları Türkiye’nin adına, Türkiye’nin olumsuzlukları adına hepsi ortadadır."
Türkiye’yi kucaklamak durumunda olduğunu söyleyenlerin 230 milyar dolarlık Türkiye aleyhine dava açtıklarını anlatan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "2002 yılındaki gayrisafi yurt içi hasıla 230 milyar dolar. Yani Türkiye’nin kendisi kadar istemişlerdir. O yüzden bu tür vaatler vatandaşlarımız tarafından da ciddi bulunmuyor. Memleketi yönetmek gibi bir sorumluluğu olmayanların, yönetmek niyetinde hiç olmayanların yaptıkları söylemlerdir. Siyasetin saygınlıklarını azaltmasın bir kez daha buradan vurgulamak istiyorum.”