Eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı, Saadet Partisi (SP) Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı Mustafa Destici, meslek liselerinin daha modern hale getirileceğini söyledi.
Destici, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ankara 2. Bölge Adayı İlyas Tongüç, milletvekili adayları Selahattin Şenliler, Yılmaz Yarar, Hayrettin Çal, Gökhan Tezcan, Mustafa Yılmaz, Ömer Eren, Fatih Bayazıt, Murat Kılıç, Ayla Şan, Burhan Gümrükçü, Yener Kılıç ve Mahmut Demir ile birlikte Ankara Siteler esnafını gezerek sıkıntılarını dinledi. Ankara Döşemeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda esnaf temsilcileri ve esnaflar ile bir araya gelen Destici ve milletvekili adaylarına esnafın sıkıntılarını anlatan rapor teslim edildi. Siteler’in yıllardır çözülemeyen sorunlarına dikkat çeken Destici, Siteler’in Türkiye’nin en büyük mobilya sanayi sitesi olduğunu söyleyerek, esnafa rahat çalışabilecekleri yer sözü verdi.
“ARA ELEMAN TÜRKİYE’DE BÜYÜK BİR PROBLEM”
Türkiye’de büyük oranda ara elaman eksikliği çekildiğini dile getiren Destici, “Ara eleman Türkiye’de büyük bir problem. Bu elamanların giderilmesi adına meslek liselerimizi daha modern hale getireceğiz. Milyonlarca işsiz var, ara eleman eksiği var. Bu problem yıllarca çözülemedi. Mutlaka meslek liselerimizin modern bir hale gelmesi ve yeni hizmet binaları açılması gerekir. Geçmişte Türkiye’yi yönetenler sırf imam hatipleri kapatmak adına meslek liselerimizin önünü kestiler. Üreticilerimizi hibeler ile destekleyeceğiz. Üretim ve istihdamın önünü açacağız. Üreticilerimizin birlikte hareket etmesi adına odalarımızı da destekleyeceğiz. Türkiye’de bu güne kadar örgütlenmenin önüne hep engellemeler çıkarılmış. Örgütlenme birlikte hareket etmek adına önemlidir” dedi.
“KÜÇÜK İŞLETMELERİMİZİ DESTEKLEYECEĞİZ”
Yüz binlerce kişinin Siteler’de istihdam edildiğini belirten Destici, “Evlenirken, öğrenciyken mobilyalarımızı buradan aldık. Türkiye’nin en büyük sanayi sitesidir burası. Yüz binlerce çalışan var. Burada üreticilerin problemleri var. Genel olarak her kesimin problemi var. Üreticilerimiz gerektiği gibi desteklenmiyor. Ankara’nın çevresinde uygun bir arazı belirlenebilir ve esnafımız oraya taşınabilir. Böylelikle rahatlıkla çalışabilecekleri bir site kurabilirler. TOKİ’nin neredeyse inşaat yapmadığı alan kalmadı. Esnafımızın dertlerine çare olması gerekir. Faizsiz kredilerle esnafımızı desteklenmesi gerekir. Küçük işletmelerimizi öncelikle desteklemeliyiz” diye konuştu.
Milli İttifak’ın iktidarında halka yer yıl 100 bin ev verileceğini belirten Destici, halkın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Destici, “İktidar olduğumuzda her yıl 100 bin ev vereceğiz. Bunun maliyeti 4 milyar TL yapar. İşçilerimize, dul ve yetimlerimize, emekli maaşı alanlara iki maaş ikramiye vereceğiz. Bütün öğrencilerimize sıcak yemek ve servis imkanı sağlayacağız. Memurlarımıza, işçilerimize yüzde 50 zam yapacağız. İlaçlardan katkı payı almayacağız. Bütün bunları topladığımız zaman 90 milyar TL yapıyor. ‘Kaynağı nereden bulacaksınız’ diyorlar. Yüz bin kişiye ev 4 milyar, bir tane saray 10 milyar. Ben o sarayda oturmam, fakire ev veririm. Bizim bütçemizin giderleri 450 milyarın üzerinde. Yüzde 10 tasarruf yaptığımız zaman 45 milyar yapar. Türkiye’nin GSMH’sı 800 milyar dolar. Yüzde 5 büyüttüğün zaman 40 milyar dolar yapar. Bunun TL karşılığı 135 milyar dolar. Sadece bu ikisi 180 milyar yapar. Bizim vaatlerimiz sadece 90 milyar yapıyor. Biz kaynakları saraya, yandaşa, faize vermeyeceğiz, millete vereceğiz” şeklinde konuştu.