Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, "HDP var oldukça, HDP’liler bu topraklarda nefes aldığı müddetçe sen başkan olamayacaksın" dedi.
HP Eş Genel Başkanı Demirtaş, partisinin Meclis’teki grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’de kuzeyinden güneyinden; Kürdünden, Türkünden, Alevisinden, Sünnisinden her yerinden çiçek kokusu getirerek ne kadar güçlü olduklarını ortaya koyduklarını belirterek, "Tarihimizin belki en kısa toplantısını yapacağız. Hem halklarımıza verdiğimiz demokrasi, özgürlük ilkelerinden vazgeçmeyeceğimize dair sözümüzü burada hatırlatmak istiyorum. Biz bir pazarlık hareketi, pazarlık partisi değiliz. AKP ile aramızda kirli bir pazarlık olmadı, olmayacak. Kirli bir alışveriş, işbirliği asla olmayacak" ifadesini kullandı.
Demirtaş şunları kaydetti:
"Sayın Recep Tayyip Erdoğan; HDP var oldukça, HDP’liler bu topraklarda nefes aldığı müddetçe sen başkan olamayacaksın. Recep Tayyip Erdoğan; seni başkan yaptırmayacağız, seni başkan yaptırmayacağız, seni başkan yaptırmayacağız."
Grup toplantısına, Adana’da polis kurşunuyla hayatını kaybeden İbrahim Aras’ın annesi Servet ve babası Baki Aras, 37 yıldır Avrupa’da yaşayan Haydar Işık ve Karadeniz İl Teşkilatları üyeleri de katıldı. Karadeniz İl Teşkilatları ile Demirtaş HDP Genel Merkezi’nde basına açık toplantı yapacak.