CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, yıllardır aralarında soğukluk bulunan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı ziyaret etti.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, uzun yıllardır aralarında soğukluk olduğu bilinen CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ı evinde ziyaret etmişti. Baykal ise bugün Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı makamında ziyaret etti. Uysal, Baykal’ı belediye girişinde karşıladı.
CHP’NİN EN BAŞARILI İLÇESİ
Ziyarette konuşan Baykal Muratpaşa’nın Antalya’nın en önemli ilçesi olduğunu işaret ederek, CHP’nin en başarılı ilçe olduğunu da söyledi. İlçede başarılı bir belediyecilik örneği sergilendiğini vurgulayan Baykal, "Antalyalıların çok mutlu oldukları sosyal demokrat, CHP anlayışının oturduğu bir kent. Uysal, iyi yetişmiş, iyi birikimleri olan bir kişidir. Belediye Başkanı olarak bu sorumluluk verildi. Bunu en iyi şekilde yerine getireceğinize inanıyorum. Şu ana kadar duyduklarımız da umut ve cesaret verici. Beklenen de o, gereken de o, partimize yakışan da o. İnşallah içine girdiğimiz ikinci, üçüncü, dördüncü yıl, bu başarının daha da yükseleceği dönem olacaktır. Bir araya geldiğimiz zaman da projelerinizi ve yapacaklarınızı aktarmıştınız. O çerçevede şimdi hizmetler topluma sunulacak. Bu başarıları anlatma fırsatı doğacak. Bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz. Ben de katkılarımı bütün imkanlarımla yapacağım. İnşallah Antalya’da, Muratpaşa’nın öncülüğünde başarılı bir belediyecilik anlayışını pekiştireceğiz" diye konuştu.
"CHP ANTALYA’DA SIKINTIDAN KURTULACAK"
CHP olarak Kepez ilçesini de kazanacaklarını ifade eden Baykal, "Sosyal demokrat anlayış içerisine Kepez’i de yerleştirmeye çalışacağız. Doğal olarak büyükşehir ile de uyumlu bir sosyal demokrat belediyeciliğini tekrar Antalya’da yaşama geçirmeyi bütün gücümüzle denemeye çalışacağız. Genel seçimlerle şekillenecek siyaset. Burada başarılı bir sonuç almayı öngörüyoruz. Buna gayret edeceğiz. En iyi sonucu almaya çalışacağız. En yüksek rakama ulaşmaya çalışacağız. Bu seçimler önümüzdeki yerel seçimlerde, Antalya’da CHP’nin tekrar büyükşehir’i de alacağı gerçeğini hatırlatacak. CHP geride bıraktığı o sıkıntılı dönemin etkisinden kendisini kurtaracak. Daha umutlu daha güzel bir döneme geçeceğiz" ifadelerini kullandı.
AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYDU
Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal ise, Baykal’ı ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "İlçede uygulamaya çalıştığımız şeyler aslında Türkiye’de geçmişte örneği olan uygulamaların belki de biraz günümüze uyarlanmış, belki de biraz daha kristalize edilmiş şekli olabilir. Çok büyük bir sosyal demokrat belediyecilik geleneği ülkemizde var. Bu belediyecilik anlayışı daha çok insanı merkez alan, fiziksel mekanları insanı ilgilendirdiği ölçüde, insan hayatını kolaylaştırdığı ölçüde ele alan, çok önemseyen, ancak sadece fiziksel rakamlarla yetinmeyip ayrıca insanın sosyal bir varlık olduğunu hiç unutmayan, bunun yanında altta kalanın çıkmaması için elinden geldiği kadar tedbirleri alan ve komşuluk kültürünün barış, kardeşlik, kentli olma duygusunu en üst seviyelere çıkarmaya çalışan bir hümanist belediyecilik anlayışıdır" dedi.