Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 28 Şubat sürecinde 60 binlere kadar düşen imam hatipli sayısının 1 milyon düzeyine çıktığını söyledi.
“İmam Hatip Okulları Kutlu Doğum Programı” İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) tarafından Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlendi. Programa Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve çok sayıda davetli katıldı. Programda bir konuşma yapan Kurtulmuş, kendisi döneminde imam hatip liselerinde okuyan öğrencilere ‘Ölü yıkayıcısı mı olacaksınız’ dendiğini ancak şimdi imam hatip mezunlarından Başbakan ve Cumhurbaşkanı olduğunu belirtti. Kurtulmuş, “Biz imam hatipte okuduğumuz zaman bizden öncekiler de bizim abilerimize şunlar söylenirdi. Ya İmam Hatip’te niye okuyorsunuz. Ölü mü yıkayacaksınız denirdi. Bize pek bunu demezlerdi. Ama bizde başladığımız da üniversitelere bizim girmemiz mümkündü ancak daha sonra kesildi. Derlerdi ki siz doktor mu olacaksınız, siz mühendis mi olacaksınız siz avukat mı olacaksınız. Türkiye’de o zaman milletin çocukları olan imam hatip nesline sadece belli geri hizmetleri görürler onları sadece cenaze yıkayıcısı olarak görürlerdi. Nereden nereye şimdi imam hatiplilerden doktor da oldu, mühendiste oldu, öğretim üyesi de oldu, hakimde savcı da oldu, milletvekili de bakan da başbakan da cumhurbaşkanı da oldu” diye konuştu.
Geçmişte imam hatip lisesinde okuyan öğrencilerin okulun üst katlarında programlar yapabildiğini belirten Kurtulmuş, “Buradaki muhteşem kalabalığı görünce hem Allah’a sonsuz şükürler etme mecburiyetini hissediyor hem de Türkiye’nin ve İslam ümmetinin geleceği için son derece ümit var bir şekilde sevinçle ve sevgiyle doluyoruz. Bende Fatih İmam Hatip Lisesi mezunuyum Allah’a şükrediyoruz şunun için biz başladığımız da hala bugün var olan okulun en üst katında cumartesi günleri öğrencilerin canı sıkılıyor diye çocuklar biraz eğlensinler biraz neşelensinler diye o daracık avuç içi kadar konferans salonunda biz bize geceleri düzenlenir şiirler okunur ilahiler okunurdu. Bir avuç insan bir arada olur birkaç tane de veli gelirdi. Nereden nereye Allaha çok şükür şimdi İmam Hatipliler Türkiye’nin en güzel salonlarından birisini her zaman dolduruyor her zaman en güçlü şekilde bir araya gelebiliyor” şeklinde konuştu.
28 Şubat sürecinden sonra düşen imam hatipli sayısının şimdi 1 milyona yaklaştığını belirten Kurtulmuş “28 Şubat sürecinde İmam hatipleri kapatmak için her türlü entirikayı yapanlara karşı Büyük bir mücadele azmiyle duran ÖNDER’in ve bütün İmam Hatip mezunlarının yöneticilerini hayırla anıyoruz. Allah’a çok şükür 28 Şubat sürecinde 60 binlere kadar düşmüş olan imam hatip mevcutları vardı. Şuan arkadaşlardan aldığım bilgiye göre 1 milyona yakın İmam Hatipli Türkiye Cumhuriyeti’nin okullarında okuyor. Bu geldiğimiz yerin farkına varmak için emeği geçen herkesi rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.