Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, muhalefetin seçim beyanatlarını eleştirerek, “Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye iktidar anahtarlarını 4 gün teslim etsen, o kasaları boşaltırlar, ‘yandım Allah’ diyerek kaçarlar” dedi.
Başbakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Adayı Numan Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında ilk olarak Ordu’nun Çaybaşı ilçesi ve ardından İkizce ilçesini ziyaret etti. İkizce meydanında vatandaşlarla buluşan Kurtulmuş, meydanda toplanan halka hitap etti. Kurtulmuş, konuşmasında muhalefet partilerine yüklendi. Partilerin ittifak içinde olduğunu ifade eden Kurtulmuş’un hedefinde Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu vardı.
“YANDIM ALLAH DİYEREK KAÇAR”
Muhalefet partilerinin iktidar olma gibi bir işlerinin olmadığını aktaran Kurtulmuş, “Muhalefet iktidar olacağını hiçbir zaman söylemiyor. Muhalefet partileri hizmet yapacağız demiyorum. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na iktidar anahtarlarını 4 gün teslim etsen, o kasaları boşaltırlar ‘yandım Allah’ diyerek kaçarlar. Bu millet Kılıçdaroğlu’na bu ekonomiyi teslim etsin, ekonomi yönetiminde öyle bir hazırlanmışlar ki ekonomiyi Sayın Kemal Derviş’e mi bırakacaklar yoksa Zekeriya Temizel’e mi bırakacaklar belli değil. Birisini bıraksan bu yoldan gider, öbürünü bıraksan diğer yoldan gider. Böyle bir yönetim anlayışına Türkiye ekonomisi bırakılır mı. Onun için Kılıçdaroğlu, ‘En büyük hayalim yüzde 30 oy almaktır’ diyor. Sayın Kılıçdaroğlu Türkiye’de yüzde 30’la iktidar olunmuyor. Tek başınıza iktidar olmanız için çok fazla oy almanız gerekiyor. Sayın Devlet Bahçeli’ye, hiçbir şey diyemiyorum ona da anahtarları bıraksanız o 4 gün sonrasını beklemez ertesi gün anahtarları teslim edip ‘yandım Allah’ diyerek kaçar” diye konuştu.
“BOŞUNA HAYAL GÖRÜYORSUNUZ”
Muhalefetin HDP üzerinden AK Parti’yi iktidardan alma düşüncesinde olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, “Muhalefet nasıl iktidar olacak, nasıl hesap yapıyorlar. Diyorlar ki ‘şu HDP barajı aşsa da’, CHP ve MHP’de aynı hayalin peşinde, ‘HDP barajı geçerse AK Parti’nin 40-45 milletvekili düşer, böylece millet bize oy verdiği için değil, başka bir partiye oy verdiği için AK Parti iktidar olamaz’ diyorlar. Boşuna hayal görüyorsunuz. Millet kararını vermiştir. Millet artık güçlü Türkiye’den yana kararını vermiştir, 7 Haziran’da her şeyini ortaya koyacaktır” şeklinde konuştu.
EMEKLİLERE İYİLEŞTİRME
Emekliler için çalışma yaptıklarını söyleyen Kurtulmuş, “Emeklilerimize verebileceğimizi, vereceğimizin üstündekileri ifade etmeye çalışıyoruz. Bu konun hala eksik kaldığını biliyor ve de inanıyoruz. İnşallah seçimden sonra emeklilerle ilgili en önemli iyileştirme adımlarını atacağız ve bu konu da elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.