Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, açıkladıkları mega projelerin Ordu’yu bölge genelinde güçlendireceğini belirterek, "Ortaya koyduğumuz mega projelerle Ordu’yu Karadeniz’deki diğer ülkelerle rekabet edebilen bir şehir haline getireceğiz" dedi.
Başbakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Adayı Numan Kurtulmuş, Ordu’nun Altınordu ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikaları ziyaret ederek, işçilerle sohbet etti. İşçilere Türkiye’de yaşanan değişimleri aktaran Kurtulmuş, 7 Haziran seçimlerinin dönüm noktasını olduğunu söyledi. Sanayi bölgesindeki ziyaretlerinin ardından Ordu Ticaret ve Sanayi Odasına(OTSO) geçen Kurtulmuş, sanayi odasının meclis toplantısına katıldı. Meclis toplantısın da konuşan Kurtulmuş, açıkladıkları mega projelerle Ordu ilini Karadeniz’de bulunan ülkelerle rekabet edebilecek bir şehir haline getireceklerini söyledi. Meclis toplantısına katıldığı için Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a teşekkür eden, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ufuk Ünal, Ordu’nun bundan sonra yatırımlarda öncü il olacağını belirtti.
"ORDU CİDDİ BİR MERKEZ HALİNE GELECEK"
OTSO Meclis toplantısında konuşan Kurtulmuş, büyük Ordu’ya büyük düşünmenin yakışacağını ve mega projelerin Ordu’yu terminal bir şehir haline getireceğini söyledi. Projelerin hayata geçmesi için destek isteyen Kurtulmuş, "Büyük Ordumuza büyük düşünmek yakışır. Ben Karadeniz illerimizle rekabet değil, ortaya koyduğumuz mega projelerle Ordu’yu Karadeniz’deki diğer ülkelerle rekabet edebilen bir şehir haline getireceğiz. Konteynır limanı ile, hızlı treni ile, Ordu rayı ile, yayları birbirine buluşturan teleferiklerik sistemi ile, yaylalardaki konsept turizmleri ve Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayan karayolu ve demir yolu projesi ile bir büyük terminal şehir haline gelen Ordu’yu hayal ediyoruz. Terminal şehir de birileri mallarını getiriyor ve dağıtıyor. Ciddi bir merkez, üretim merkezi, bir fikir merkezi ve her alanda hareketli olan bir büyük şehir haline gelmek hayal değildir. Ordu’nun böyle bir hale gelmiş olması inşallah hepimizi daha ileriye götürecek ve çok daha güçlü hale getirecek. 7 Haziran’a kadar destek sizden bu hizmetleri yapmak bizden, 7 Haziran’da sizler ve çevrenizdekiler bize bu desteği verecek, bizi daha tok bir sesle Ankara’ya göndereceksiniz. 8 Haziran’dan sonra da bizde güçlü bir şekilde Ordu içi hazırladığımız bu projeleri hayata geçireceğiz" diye konuştu.
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısına ayrıca, eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı M.Hilmi Güler, Ordu Milletvekilleri İhsan Şener ve Fatih Han Ünal, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, milletvekili adayları ve iş adamları katıldı.