Memur-Sen Genel Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Türkiye’nin mevcut geldiği noktadan geri gitmeksizin, istikrarsızlığa yüklenmeksizin, uzlaşı kültürü içerisinde çıkan tablonun avantajlarına yönelmelidir. O yüzden karamsarlık ve belirsizlik yerine umutları çoğaltmak durumundayız” dedi.
Memur-Sen Genel Başkanı ve Eğitim- Bir- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Gar Kule Restaurant’ta basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Yalçın, seçimlerden sonra Türkiye’nin yeni bir süreçle karşı karşıya olduğunu belirterek, “Seçime katılım oranı dikkate alındığında kayıt dışı siyasetin devre dışı kaldığını görüyoruz. Herkes iradesini bir şekilde sandığı yansıtmış durumda. Bu Türkiye açısından önemli. Buradan verilen mesaj da önemli, ortaya çıkan mesaj mutlaka ve mutlaka iyi okunmalıdır. 63. hükümetin olabilmesi için ortaya bir koalisyon olması gerekiyor. Dolayısıyla siyasi partiler seçimin sonuçlarını kendilerine yansıması ve kendilerinin içyapıların buna ilişkin etkisi üzerine kendi aralarında bir trafik yürütecekler” diye konuştu.
Yalçın, konuşmasına şöyle devam etti:
“Türkiye ekonomik anlamda zayıflamadan, toplum kaygıların içerisine düşürülmeden çıkan tabloya bakarak ve dikkate alarak siyasi partilerin en iyisini nasıl çıkartabiliriz ve halkın beklentilerine karşılık vereceğiz anlayışı içerisine girmeli. Türkiye’nin mevcut geldiği noktadan geri gitmeksizin, istikrarsızlığa yüklenmeksizin, uzlaşı kültürü içerisinde çıkan tablonun avantajlarına yönelmelidir. O yüzden karamsarlık ve belirsizlik yerine umutları çoğaltmak durumundayız.”
Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirten Yalçın, “Yeni bir anayasanın ortaya çıkarılmasına mevcut siyasi tablonun bir fırsat olarak değerlendirilmesi açısından, beraber bir araya gelip önemli bir fırsatı yakalamıştır diye düşünüyorum” dedi.
Çözüm sürecinin devam ettirilmesi gerektiğine dikkat çeken Yalçın, “Çözüm süreci AK Parti, CHP ve HDP’nin de ısrarla alanda vurgu yaptığı ve destek verdiği konular içerisindedir. Dolayısıyla bu 3 partinin çözüm sürecinin başarıya ulaşması noktasında güçlerini birleştirerek uzlaşıyla belirli adımların atılabileceğini gösteriyor” şeklinde konuştu.
Başkan Yalçın, son olarak paralel yapı ile mücadelenin devam edeceğini kaydederek, “Türkiye’ye bir operasyon yapmaya kalkışıldı. Buradaki mesele dershane değil, bu bir küresel operasyondur, Türkiye’ye diz çöktürme hadisesidir. Milletin sempatisini almış bir hareketin hizmet sözcüğünü hezimete, cemaat sözcünü şeraite dönüştürmesi anlamında sağduyu çağrısında bulunduk. Ama geldiğimiz nokta itibari ile gördük ki hizmet, cemaat kelimesi şeriata dönüştürüldü. Bu ülkeyi zimmet altına almak isteyen, kendi küçük dünyasında bütün ülkeyi kendi ideolojileri altına almak isteyen yapılara karşı temel yaklaşımımız, kesinlikle ona müsaade edilmemeli” ifadelerini kullandı.