ANKARA (İHA) – MHP Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Ayşe Sibel Ersoy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ankara’da Kurtuluş Savaşı’nın yönetildiği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı 1. Meclis’i ziyaret etti.
1. Meclis’in ardından Anıtkabir’e giden Ersoy, burada yanında getirdiği Türk bayraklarını ziyarete gelen çocuklara vererek, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Anıtkabir’de açılan büyük Türk bayrağının başında bir süre nöbet tutan MHP Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Ayşe Sibel Ersoy, daha sonra Atatürk’ün mozolesine çiçek bırakıp dua etti.
Ayşe Sibel Ersoy burada yaptığı açıklamada, vatanın bölünmez bütünlüğü ve demokrasinin öneminin bir kez daha ön plana çıktığını belirterek, 23 Nisan 1920 tarihinin Türk milletinin var olma mücadelesinde ortaya koyduğu azim ve kararlılık yolundaki en önemli kilometre taşlarından biri olduğunu hatırlattı. Ersoy, “Türk milleti için bağımsızlık ve özgürlük yolundaki bu önemli tarihin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğin teminatı çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerinin ne denli sağlam atıldığının göstergesidir. Evlatlarımız Atatürk ilkelerinden aldıkları güçle Türkiye’yi aydınlık geleceğe taşıyacaktır. 95 yıl önce her türlü dayatma ve vesayeti reddeden, canıyla kanıyla mücadele eden Türk milleti, yine her türlü zorluğun üstesinden gelecektir. Türkiye’nin seçtiği demokrasi yolundan ayrılmayacağız. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ruhunu incitecek, yetkilerini gasp edecek ve varlığını ortadan kaldıracak hiçbir tavrı kabul etmemiz mümkün değildir. Aydınlık bir gelecek için Milliyetçi Hareket Partisi olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin daha iyi bir Türkiye’de yaşaması için mücadele azmine sahibiz. Bu duygularla başta Atatürk olmak üzere 23 Nisan 1920’de kurulan Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kahraman üyelerini, milli mücadelede emeği olan herkesi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın milletimize ve tüm çocuklarımıza kutlu olmasını diliyorum” dedi.