Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Tokat milletvekili seçilen Abdurrahman Başkan, “Önümüzdeki dönem bilemiyorum ama kısa vadede erken seçim çok hızlı bir şekilde görmüyorum” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı, eski MHP İstanbul il başkanı Abdurrahman Başkan, memleketi Tokat’ta milletvekili seçildikten sonra ilk basın toplantısını düzenledi. MHP Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, MHP’nin Tokat il genelinde oy oranını artırırken, AK Parti ve CHP’nin oy oranında düşüş olduğunu söyledi. MHP’nin Tokat’ta 2. sıraya yükseldiğini ifade eden Demirkol, “Bunu bir başarı, başarısızlık olarak değerlendirmiyorum. MHP’nin Tokat’tan birinci parti çıkması için önümüzdeki seçimlerde teşkilatlarımızı hazırlamakla mükellefiz” diye konuştu.
“ALIŞILA GELMİŞ BİR MİLLETVEKİLİ OLMAYACAĞIM”
Abdurrahman Başkan, jandarmanın yaşadığı kaza haricinde Tokat’ta seçimlerin huzur ortamında geçtiğini söyledi. Alışıla gelmiş bir milletvekili olmayacağını ifade eden Başkan, “Düz, memleketini ihmal eden bir milletvekilinden ziyade memleketinin dertleri ile dertlenen, sorununu sorunu yapan ve memleketimizin bir kademe daha gelişmişlik düzeyinin artması için çaba sarf eden bir milletvekili olacağımı buradan herkese söylüyorum. Çünkü ben bu topraklarda doğdum, büyüdüm. Zenginlikleri olan bir şehrin yavaş yavaş çölleştiğini gördüm. Bunu da çözmek adına elimizden gelen ne varsa mutlaka yapacağız” şeklinde konuştu.
MHP’li Başkan, kısa vadede erken seçim görmediğini ifade ederek, “Ama önümüzdeki dönem bilemiyorum ama kısa vadede erken seçim çok hızlı bir şekilde görmüyorum. Bence Türkiye bu seçimlerle bir noktada nefes almıştır. Normalleşmeye doğru gitmektedir. Cumhurbaşkanının orantısız bir şekilde temel atma adı altında yapmış olduğu toplantılarla Türkiye’de iki başlı bir sistemi getirmiştir. Doğru değildir” ifadelerini kullandı.