MİT TIR’larının durdurulması olayıyla ilgili 4 savcı ve 1 albay hakkındaki gözaltı kararını değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, “Hukuk devletinde kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz” dedi.
Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrikaları gezen ve işçilerle sohbet eden AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, gazetecilerin, MİT TIR’larının durdurulması olayı ve devamındaki süreçle ilgili sorularını cevapladı. Paralel yapının her türlü kumpasın içerisinde olduğunu kaydeden Aydın, savcıların ve albayın tutuklanmasının hukuk devletinde normal karşılanması gerektiğini vurguladı. Hukuk devletinde kimsenin yaptığının yanına kar kalmayacağını vurgulayan Ahmet Aydın, şunları söyledi:
“Bu ülkede 17 ve 25 Aralık’la birlikte paralel kumpasın her türlü örneğini gördük. Yargıda, emniyette, farklı birtakım kurum ve kuruluşlar içerisinde var olan bu yapının, milletin iradesini gasp etmek adına ne tür girişimlerde bulunduğunu çok iyi gördük. Hukuk kuralları açıktır, hukuk kuralları içerisinde herkesin ne yapacağı, görevini ne şekilde sürdüreceği, yetkileri, sınırları ve çerçevesi bellidir. MİT TIR’larının durdurulması paralel tezgahın bir devamı niteliğindedir. Yardıma muhtaç insanlara yardım götüren TIR’ların çevrelenmesi, orasının Türkiye içerisinde değil de, düşman hududuymuş gibi TIR’ların durdurularak aranması, bu ülkeyi teröre destek veren bir ülke gibi göstermek adına böyle bir tezgah yapanların tabi ki cezalarını görmesi lazım. Hukuk devletinde kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz. Bu manada da Türkiye’yi teröre yardım eden bir ülke konumunda göstermeye çalışan bu paralel yapının, yine aynı şekilde milletin iradesini gasp etmeye çalışan bu paralel yapının, gayri meşru yollardan meşru iktidarı devirmeye çalışan bu paralel yapının cezalandırılması, karşılığını bulması gerekiyor. Bunların sorgulanması, yargılanması ve suç işleyenlerin de gözaltına alınarak tutuklanmasını gayet doğal karşılıyorum.”