Abdullah Öcalan’ı yargılayan emekli Hakim Turgut Okyay, partisinin başkanı ve yöneticilerini haksız yere yargılayanlardan hesap soracaklarını söyledi.
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Adana 1. sıra milletvekili adayı emekli Hakim Turgut Okyay, memleketi Adıyaman’da partisinin seçim çalışmalarına katıldı. Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kooperatifi salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Doğan Büyükşahin, partisinin seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Daha sonra kürsüye gelen Turgut Okyay, konuşmasının büyük bölümünde Gülen cemaatini eleştirdi. Okyay şunları kaydetti:
“Vatan Partisi onların en büyük korkuları olacak. Biz ülkemizi de halkımızı da bütünleştireceğiz. Ülkemizin, ulusumuzun bölünmesine müsaade etmeyeceğiz. Biz birleşen Türkiye’yi, aydınlanan Türkiye’yi kuracağız. Biz insanların gönlüne taht kurmuş çığ gibi büyüyoruz. Hiç yılmadan herkese ulaşacağız. Bugün yargı ayaklar altında, insanlar haklı davalarını bile yargıya götürmeye korkuyorlar. Yaşananları görüyorsunuz. Bizim değerli başkanımızı, yöneticilerimizi senelerce suçsuz yere zindanlarda bıraktılar. Bunların hesabını onlardan soracağız. Bütün suçlarının hesabını soracağız. Biz asla affetmeyeceğiz. Çok iyi kadrolarımız var. Diğer partilerin kadroları dökülür bizim karşımızda. Adaleti parasızlaştıracağız. Dava açmak o kadar zorlaştı ki para yetmiyor. Çocuklarımızın anaokulundan üniversiteye kadar parasızlaştıracağız. Özel okulları devletleştireceğiz”.