Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, “Bu yıl demiryollarına 9 milyar TL’lik yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımlar düzenli ve planlı bir şekilde önümüzdeki dönemde de artarak devam edecektir” dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin, TCDD ve bağlı ortakları, Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası(TÜHİS) ile DEMİRYOL-İŞ Sendikası arasında yapılan 26. Dönemi Toplu İş Sözleşmesi imza törenine katıldı.
TCDD Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşen imza törenin açılış konuşmasını yapan Bakan Bilgin, “Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri çok yapıcı ve sonuç odaklı yürütülen ve kısa sürede sonuçlandıran tüm odaklara teşekkür ediyorum. Elbette toplu iş sözleşmesinde taraflar var. Bu işin doğası gereğidir. Önümüzdeki dönemde konuşacağımız, görüşeceğimiz konular olacak. Geçici işçilerimiz, elemanlarımız, makinistlerimiz, 1993’de işe başlayan arkadaşlarımız daha başka konularımızda süreç içerisinde olacak. Bu konuları önümüzdeki dönemde de konuşarak, anlaşarak teker teker çözüm yollarını bulacağımıza emin olmanızı istiyorum” diye konuştu.
Bakan Bilgin, konuşmasına şöyle devam etti:
“Demiryollarımız geliştikçe sosyal ve kültürel açıdan ülkemiz de gelişecek, demiryollarının imkanları da aynı paralel de artmaya başlayacak. Demiryolu ulaşımının bir devlet politikası olarak ele alınması ile başlayan süreç bugün artık kritik eşiğin aşıldığı, demiryollarımızın hızlı ve yüksek hızlı tren çağına girdiği bir noktaya girmiştir. Bu yıl da demiryollarına 9 milyar TL’lik yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımlar düzenli ve planlı bir şekilde önümüzde ki dönemde de artarak devam edecektir” ifadelerini kullandı.
Törene katılan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ise geçici işçilerin sorunlarına değinerek, sosyal medyada bir sayfa açarak ‘Geçici Takım İşçileri Derneği’ni’ kuracaklarını bildirdi. Atalay, “Çünkü 3-4 senelik arkadaşlar ortalığı yıkıyorlar, bir bu durumdayız. Sayın Bakanım buna beraber öncülük yapalım. Çünkü yoklukta ve darlıkta şükredenler bu dünyada mutlu olurlar. Bizim takım işçilerimiz bunu yapıyor. Onun için hazine ayağı var. Genel müdürlük ayağı var. Hazine ayağında da sizden destek bekliyoruz. Bu kurumda taşeron çalışmasın, mevcut geçici işlerimiz çalışamaya devam etsin” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından 26.dönem toplu iş sözleşmesi imza töreni gerçekleştirildi.