Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Bursa’da grev yapan işçilere destek vererek, “Şimdi o milletin öncüleri Bursa’dan başlayarak ayağa kalkıyorlar. Bu Cumhuriyet Türkiyesi’nin, halkçı Türkiye’nin müjdecisidir” dedi.
Vatan Partisi Ankara mitingi Sıhhiye Meydanı’nda düzenlendi. Miting saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra sanatçı Veysi Kurtuluş sahneye çıkarak, şarkı söyledi.
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ‘Perinçek Başbakan’ sloganlarıyla sahneye çıktı. Perinçek yaptığı konuşmada, 19 Mayıs’ta dimdik Ankara’da olduklarını belirterek, “Atatürk’ün devrimci kararlılığıyla, ruhuyla dimdik Ankara’dayız. 19 Mayıs’ın anlamının bilicindeyiz. Güneş ufuktan şimdi doğar. 19 Mayıs’ın anlamı ufuktan güneş doğar, her karanlığın bir sabahı vardır. Dünya güneşin etrafında dönmektedir. Dünyanın güneşin etrafında dönmesi gibi, Türkiye’yi kimse esir edemez. Türk milletini kimse anavatandan, tarihten silemez. Yine büyük kararların eşiğindeyiz” ifadelerini kullandı.
Güneşin Bursa’dan doğduğunu belirten Perinçek, konuşmasına şöyle devam etti:
“Renault, Tofaş, Mako, Bursa’nın Coşkun Öz işçileri şu anda üretimi durdurdular ve Türkiye’nin yeniden ekonomik kurtuluşunun müjdesini veriyorlar. Bu direniş ekonomisi. İşte sonuna geldik. Bunlar yalnız devleti değil, özel sektörü değil, milleti de borçlu yaptılar. Şu anda borcu olmayan kaldı mı? İşçisi borçlu, çiftçisi borçlu, esnafı borçlu, sanayicisi borçlu, borçlu millet yaptılar. Bunların dilenme ekonomisi çıkmaza girmiştir. Bunların borçlanma ekonomisi milleti vurdu. Şimdi o milletin öncüleri Bursa’dan başlayarak ayağa kalkıyorlar. Bu Cumhuriyet Türkiyesi’nin, halkçı Türkiye’nin müjdecisidir.”
Üretenlerin sıcak paraya karşı ayağa kalktığını kaydeden Perinçek, şunları kaydetti:
“Bursa’da emekçilerin ayağa kalkışı, aynı zamanda gerçek demokrasinin ayağa kalkışıdır. Ayaklar baş olacak. Türkiye’yi rantçılar yönetemeyecek. Türkiye’yi sıcak para komisyoncuları, faizciler yönetemeyecek. Bu aynı zamanda demokrasinin ayaklanmasıdır. Bursa Renault, Tofaş, Mako ve diğer ayağa kalkan işçilerle gerçek demokrasi yola çıkmıştır.”
Perinçek’in konuşmasından sonra Vatan Partisi Ankara milletvekili adayları halkı selamladı.
‘Oylar Vatana, Vatan iktidara’, ‘Renault işçisi yalnız değildir’, ‘Özgür, cesur Perinçek’, ‘Mustafa kemal’in askerleriyiz’ şeklinde slogan attılar.