Rfid etiketleri, kağıt veya plastikten üretilen etiketlerdir. Rfid, İngilizce bir ifade olan Radio Frequency Identification (radyo frekansı tanımlama) ifadesinin kısaltmasıdır. Rfid etiket sistemleri, radyo frekansları kullanılarak veri taşıma, toplama ve gönderme işlemleri için tasarlanmıştır. Bu etiketler uzak bir mesafeden bile taranıp okunabilmektedir. Etiket ile okuyucu arasında yakın bir mesafe olmasına ihtiyaç yoktur.

RFID Etiketlerinin Faydaları

RFID etiketlerinin en temel faydası, otomatik olarak taranıp okunabilmeleridir. Barkod tarayıcılar kullanarak bu etiketler tek tek değil, otomatik olarak taranabilmektedir. Bu sayede ürün envanterleri otomatik olarak kaydedilebilmektedir. Bu yüzden rfid etiket sistemleri, envanter yönetimi için oldukça etkili sistemlerdir.

Rfid Etiket Kullanım Alanları

Rfid etiket sistemleri yaygın olarak nakliye, depolama, satın alma süreçlerinde kullanılmaktadır. Günümüzde bu etiketler perakendecilik sektöründe her alanda kullanılmaktadır. Tedarik zincirinde, güvenlik uygulamalarında, bagaj, evcil hayvan, sağlık sektöründe ilaç ve tıbbi cihazların takibinde kullanılan rfid etiketler, aynı zamanda firmalar tarafından çeşitli amaçlar için de kullanılmaktadır. Örneğin birçok firma rfid etiketlerini ürün bilgilerini kullanıcılarla kolay ve hızlı bir şekilde paylaşmak için kullanmaktadır. Akıllı telefonlarla kullanılan rfid etiketleri, ürün bilgilerine erişim sağlamak, tıbbi test sonuçlarına ulaşmak, eğitim bilgilerine erişmek için yaygın bir biçimde kullanılmaktadır.

Rfid Etiketlerinin Özellikleri

Rfid etiketler, büyük boyutlardaki verileri taşıyabilen etiketlerdir. Bir ürünle ilgili büyük boyutlu bilgiler bu etiketlerde saklanıp taşınabilmektedir. Rfid etiketleri herhangi bir nesnenin; kâğıt, plastik, cam, alüminyum gibi çeşitli materyallerin üzerine yerleştirilerek kullanılabilmektedir. Rfid etiket sistemleri, yakın görüş mesafesi gerektirmeden okunabilen etiket sistemleridir. Rfid etiketleri tek kullanımlık etiketler değildir. Yeniden üzerine baskı yapılarak kullanılabilir. Rfid etiketleri dış koşullara, ısıya ve darbelere oldukça dayanıklıdır. Aynı zamanda bu etiketler oldukça güvenlidir, özel olarak şifrelenebilir.

Egen Barkod Etiket San.Tic.Ltd.Sti.

Ikitelli Organize Sanayi Bölgesi, Atatürk Bulvarı 13.Cadde, Mutfakcılar MUTSAN Başakşehir Mahallesi Sanayi İstanbul TR, İkitelli Cd No:24 D:Sitesi 10.Blok, 34306 Başakşehir

Tel: +90 212 659 1515

Mail: info(@)egen.com.tr