Okullarının kapatılmamasını isteyen Rize Anadolu Lisesi öğrencileri. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rize Valisi Erdoğan Bektaş’a mektup yazdı.

İşte cumhurbaşkanına yazılan o mektup:

Sayın Cumhurbaşkanımız,

Rize Valisi Sayın Erdoğan BEKTAŞ' ın kamuoyuna duyurduğu eğitim politikaları çerçevesinde gerçekleştirilmesi düşünülen, Rize Anadolu Lisesi'nin kapatılması ve kapanana kadar Rize Ali Metin Kazancı Anadolu Lisesi' ne taşınması ve okulumuzun ortaokula dönüşmesi yönündeki planı içerisinde bizim okulumuzun olduğunu üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Böyle bir tasarrufun yarardan çok zarar getireceğini düşünüyoruz. Zira Rize Anadolu Lisesi, Rize'nin en köklü Anadolu Lisesi olmakla beraber her zaman, yakın çevrede elde ettiği akademik başarılarıyla ve sosyal-kültürel ve sanatsal faaliyetleriyle öne çıkan; vatanına, milletine bağlı, devletine katkı sağlamayı görev edinen bireyler yetiştiren, Rize’mizin marka değeri haline gelen bir kurum olmuştur. Bir sorunu çözmek için başka yollar yok mudur? Neden biz kurban ediliyoruz? Ayrıca, okulun başka bir mekâna taşınması nedeniyle çok sevdiğimiz öğretmenlerimiz tayin isteyip başka okullara gidecektir. Hem bu durum hem de başka bir okulda eğitim hayatına devam etmemiz psikolojimizi bozacak, konsantrasyonumuzu kaybettirecek ve 3 nesil kaybolup gidecektir. Hatta bazı arkadaşlarımız bahsedilen diğer okula gidilmesi durumunda okulu bırakacaklarını söylemektedirler. Bütün bu kayıpları kim telafi edecektir? Bu sebeplerden ötürü cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’dan mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.

Saygılarımızla…

Rize ANADOLU Lisesi öğrencileri Rize Valisi’nede mektup yazdı:

Sayın Valim, öncelikle size saygımı ve sevgimi belirterek sözlerime başlamak istiyorum. Siz Rize’mizin gelişmesi ve kalkınması için uğraş veren en yetkili yöneticisiniz. Elbette ki ilimizin gelişmesi için sarfedilen emeklerin farkındayız ve bunun için sizlere müteşekkiriz. Bizler geleceğin doktorları, avukatları, askerleri, polisleri, valileri, bakanları… Kısacası ülkemizin geleceği…

Sizden ufak bir ricamız var.

  1. duyurduğunuz meslek liselerinin oranının artırılması, akademik liselerin oranının azaltılması çerçevesinde geçekleştirmeyi düşündüğünüz, Rize Anadolu Lisesi’nin kapatılması ve kapanana kadar Rize Ali Metin Kazancı Anadolu Lisesi’ne taşınması yönündeki planınızı tekrar gözden geçirmenizi rica ediyoruz.

Okulumuz Rize’nin en köklü Anadolu Lisesi olmakla beraber öğrenim hayatımızı sürdürdüğümüz yıllar içerisinde bize sadece eğitim ve öğretimle sınırlı kalmayan bir manevi destek içerisinde olmuştur.

Okulumuzu kapatmanız bir aileyi dağıtmanız anlamına gelmektedir. Rize Anadolu Lisesi’nde bulunan her birey bu ailenin bir ferdidir. İdarecisinden, öğretmenine, öğrencisinden, kantincisine, memurundan, hizmet görevlisine kadar okulumuz bir bütündür. Sevincimiz bir; hüznümüz birdir. Bize sıcak bir ortam sunan okulumuzun her bir metrekaresi; Rize Anadolu Lisesi’nin her harfi hatıralarla örülüdür.

Bizler okulumuzu gerek konumuyla ve fiziki ortam olarak bize sağlamış olduğu ferahlıkla gerek kütüphane, bilgisayar sınıfı, ders çalışma salonu, laboratuarlar, kitap okuma köşeleri, satranç köşeleri, masa tenisi odası, küçük ve henüz açılışını bile yapamadığımız büyük konferans salonuyla benimsedik ve bunlardan cesaretle önceki mezunlarımızın başarısını da göz önünde bulundurarak hedeflerimizi yüksek tuttuk.

Rize Anadolu Lisesi kurulduğu günden bu yana yetiştirdiği öğrencilerle sayısız kupa ve başarı belgeleriyle ilimizdeki diğer kurumlara ışık tutmuş, ülkemizde de başarısını kanıtlamış önemli bir eğitim kurumudur.

Belirlenen taslağa göre okulumuz kapatılarak biz öğrencileri Rize Ali Metin Kazancı Anadolu Lisesi’nin üst katına yerleştireceklerdir. Ali Metin Kazancı Anadolu Lisesi 1056 kişilik geniş bir kontenjanla fazlasıyla kalabalık bir okuldur. İki farklı okulun öğrencileri aynı binada zor yönetileceği düşünülerek Rize Anadolu Lisesi öğrencilerine üvey evlat muamelesi yapılacaktır. Arka kapıyı ve arka merdivenleri kullanmamız istenecek, stresli ders saatleri ardından nefes alabileceğimiz bir bahçe bize sunulmayacaktır. Geleceğimizi şekillendirdiğimiz şu yıllarda üzerimizde olan psikolojik baskı elbette ki akademik başarımızı da etkileyecektir.

Seneye sınava girecek olan 11. sınıflarımızın, okulumuza yeni adapte olmuş 10. sınıflarımızın, emeklerinin sonucunda aldıkları puanla bu okulu tercih eden 9. sınıflarımızın başka bir okula taşındığımızda yaşayacakları hayal kırıklığı ve çöküş bariz bir gerçektir.

Rize Anadolu Lisesi muhtemel tabelası değiştirilerek iki ilkokulun birleşimi bir okul olacaktır. Okulumuz konum olarak iki lisenin komşusudur, bu durum iki farklı lisenin öğrencilerinin yanına yerleştirilen ilkokuldaki kardeşlerimizi de elbette ki olumsuz etkileyecektir.