Rize Belediyesi'nden yapılan açıklamada İçişleri Bakanlığı genelgesiyle faaliyetleri geçici olarak durdurulan kiracıların kira ve işgaliye bedelinin 1 Temmuz 2020 tarihine kadar faizsiz ertelendiğini açıkladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid- 19) salgınına önlem olarak İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla kepenk indiren Rize esnafını rahatlatan açıklama Rize Belediyesi'nden geldi.

Koronavirüs salgını nedeniyle esnaf kepenk kapattı. Rize Belediyesi zor günleri atlatabilmesi için kiracılarından dükkanlar 1 Temmuz 2020 tarihine kadar kira almayacak. 

Rize Belediyesi'nden yapılan açıklamada " İçişleri Bakanlığı genelgesiyle faaliyetleri geçici olarak durdurulan kiracılara, kira ve işgaliye bedelinin tahakkuk ettirilmeyeceğini ve bu işletmelerin kapalı oldukları sürenin sözleşmelerine ekleneceği kira ve işgal bedellerinden kaynaklı alacakların da 30 Haziran 2020 tarihine ertelendiği Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına ilişkin kira ve işgaliye bedellerinin 1 Temmuz 2020 tarihinde faizsiz tahakkuk ettirileceğini" açıkladı.