Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin,  Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediyesi katkıları ile El ele gönül gönül’e vererek,  Kadın emeğinin sesini,  Rize Çay çarşısından “Kadın Kooperatifleri El Sanatları Satış Noktası “ açılış töreni ile Rizelilerin hizmetine sundu.

Açılışa, Belediye Başkanı Rahmi Metin’in eşi Fatma Metin, Kadın Kooperatif üyeleri,Siyasi parti temsilcileri, Kurum Kuruluş Müdürleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kadın Kooperatifleri El Sanatları Satış Noktası Açılış konuşmasında Rize Valisi Kemal Çeber; “Bu satış noktası tamamen Belediye Başkanımızın takibi ve yönlendirmesi doğrultusunda hizmete girdi. Çok önemli bir merkezimiz olacak öncelikle Başkanımız Rahmi Bey’e çok teşekkür ediyorum. Çay çarşımız da burayla beraber çok anlamlı olacak. Rize Turizm i ve destinasyonunu tanıtma anlamında çok önemli bir yere sahip olacak”dedi.

Belediye Başkanı Rahmi Metin ise konuşmasında;”Fiziksel anlamda küçük ama nitelik ve keyfiyet açısından çok önemli bir açılış bu bizim için. Göreve geldiğim gün itibarı ile yıllardır Kadınlarımızın el emeklerini Halk Eğitim Merkezimizin nezdinde gezip görürdük. Ama ben her zaman sorardım bize bunları sergilediniz gördük peki daha sonra ne yapıyorsunuz   dediğimde, alıp eve götürüyoruz çeyiz olarak saklıyoruz, esnaf tanıdık varsa onların dükkanına koyuyoruz, eş dost akraba ya veriyoruz diyorlardı. Benim hep hayalimdeydi. Belediye başkanı olunca da belediyenin yapabileceği bu tip yerlerde sosyal tesislerde satış noktası oluşturma düşüncem ve sözümüz Çay Çarşısında hayata geçmiş oldu. Bu bir başlangıç kendi sosyal tesislerimizdede bayanlarımızın buluşma noktalarını oluşturacağız. Gelen turistlerimizde Rize’ye ait bir eser olarak buralardan aldıkları ürünleri evlerinin bir köşesinde hatıra olarak saklayacaktır. Necip Fazılın da dediği gibi “Tomurcuk vermeyen ağaç kütüktür” bu aslında şu demektir herkesin bir ideali olması lazım. Onun için bunlar evlerde kadınlarımızın gönlünde kalbinde yeşeren noktalardır. Kendilerini ifade etmelerinin adıdır. Maddi kazançtan ziyade manevi kazancı mutluluğu daha fazladır” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kadın kooperatifleri adına duygularını ifade eden Emine Kanberoğlu’nun konuşmalarının ardından  Kadın Kooperatifleri El Sanatları Satış Noktası Açılış kurdelası kesilip ürünler incelendi.