Ülkeye özellikle Sınır Kapısından sokulan kaçak mallara karşı yürüttüğü başarılı çalışmaları ile son yıllarda adından sıkça söz ettiren ve adeta kaçakçıların korkulu rüyası olan Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler il merkezinde devriye görevleri sırasında cadde üzerinde park halinde bulunan araç içerisinden R.S. isimli şahsın iki adet poşet aldığı, araç içerisinde E.K.S isimli şahsın olduğu görülmesi üzerine R.S. isimli şahsın elindeki poşetler ve araç içerisinde yapılan kontrollerde TAPDK bandrolü bulunmayan gümrük kaçağı olduğu değerlendirilen toplam 950 paket sigara ele geçirildi. R.S ve E.K.S isimli şahıslara 5607 SKM suçundan adli işlem yapılmış, Cumhuriyet Savcısının talimatı gereği; ifadelerinin ardından şahıslar serbest bırakıldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ayrıca rutin devriye görevleri sırasında durdurulan bir araçta, araç sürücüsünün İ.A. isimli şahıs olduğu anlaşılmış, araçta yapılan kontrolde arka yolcu kısmında poşetlerin içerisinde içki ve sigaraların olduğu tespit edildi.

Yapılan tespit ve sayımda gümrük kaçağı olduğu değerlendirilen toplam 370 paket çeşitli markalarda sigara ve 13 şişe içki ele geçirildi.