HABER:ARZU ERBAŞ

Rize Valisi Kemal Çeber koordinatör vali olarak görevlendirildiği Gaziantep Nurdağı ilçesinde çalışmalarına devam ediyor. Uzmanlık alanı olan kriz, afet ve acil durum yönetimi ile kentsel dönüşüm konularındaki bilgi birikimlerini deprem bölgelerinin yeniden inşa edilmesi için kullanan Vali Çeber 21 Mart’ta geldiği kentte devletin tüm kurumları ile beraber yaraları sarmaya çalışıyor.

‘VALİLİĞİMİZİN KAPISI GÖNÜLLÜLERİMİZİN AKININA UĞRADI’

Vali Kemal Çeber “Böyle büyük bir afetin yaşandığı dönemde, insanların hizmete normal zamanlardan çok daha fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemde ve böyle bir mübarek ayda Allah'ın bana böyle bir görev lütfetmiş olmasının şükrünü yaşıyorum. Buraya koşa koşa geldim. 9 gün öncesine kadar Rize’deydim. Saat 4.17'de burada ne olduysa, insanlar ne hissettiyse Rize'de de biz onu hissettik duygu olarak. Hepimiz 4.17'den itibaren kalbimizle, beynimizle ruhumuzla buradaydık. Saat 6 itibarıyla ilk ekiplerimizi de buraya sevk ederek fiilen de burada olmaya başladık. Ve saat sekizden itibaren de valiliğimizin kapısı gönüllülerimizin akınına uğradı diyebiliriz. ‘Biz ne yapabiliriz, biz de gitmek istiyoruz’ diyen insanlar geldi. Ben buraya gelirken Rizelilere şunu söyledim ‘Rizelilerin desteğini arkama alarak gidiyorum ona göre’ diye. Şu an 6 bin afetzedemiz Rize'de misafirimiz. Oradan o kardeşlerimizle ilgili en güzelini, en konforlusunu yapmaya gayret ediyoruz. Bir taraftan da Rize ben buradayım, 50 kişilik de bir ekibim var burada, tüm Rizelilerinde oradan desteğiyle buradaki kardeşlerimiz için ne yapabiliriz çalışıyoruz. 80 ilde istisnasız bunu yapıyor. İşte bu da bizim büyük devlet, büyük millet olmamızın bir göstergesi, ispatıdır” ifadelerini kullandı.

‘DEVLET, MİLLET OLARAK BİZ BUNUN ALTINDAN KALKIYORUZ’

9 gündür bulunduğu Gaziantep’de depremzede vatandaşların metanetli duruşunu gördüğünü söyleyen Vali Çeber “Biz hem Dünya tarihinin hem de ülke tarihinin en büyük afetlerinden birini yaşadık. Devlet, millet olarak biz bunun altından kalkıyoruz. Biz son 20 yıldır afetlere ve olağanüstü dönemlere hazırlanmayı esas alan bir devlete dönüştük. Burada herkes canhıraş ‘ne yapabilirim’ diye uğraşıyor. ’Şu ana kadar yapılanların üzerine neler koyabiliriz’ diye çalışmalara devam ediyoruz. Burada acılı vatandaşlarımızın metanetli duruşunu daha yakından görünce ne kadar asil milletimiz olduğunu, devletimizin şefkatli elini de burada daha yakından görünce, ne kadar büyük bir devlet olduğumuzu bir kez daha hissediyorum. Vatandaşımız artık şunu gördü ‘bu devlet dediyse, bu devletin yetkilisi dediyse bunu yapar’ diyor. Bu ümidi vermek çok önemli. Siz bunu verdiğiniz zaman vatandaşın ümitsiz olmasını gerektirecek hiçbir şey yok” dedi