Mhp’nin Güneysu’da Cumhur İttifakını destekleme kararı alması ardından Güneysu Belediye Başkan Adaylığından çekilen Kazım Kara açıklama yaptı. Kara:"1 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri için Güneysu ilçemizden Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı olduğumuzu ilan etmiştim. Halka hizmet yarışında bizde varız diyerek 19 projemizle siz değerli vatandaşlarımızın huzuruna çıkmıştık.
Ani gelişen bazı durumlar neticesinde adaylık sürecimin sonlandırılmasına gerek duyulmuştur.. Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben diyen partim Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi Cumhur İttifakı noktasında böyle bir karar almıştır. Genel Başkanımızın emir ve talimatları başımızın üstündedir.

Mevzu vatansa hepimiz ölelim, Mevzu koltuksa hepiniz ölün düsturu ile hareket eden bir Ülkücü olarak, Mevzu vatanın bekası olduğu her şartta dünyevi bütün sıfatları elimizin tersi itmeyi çok şükür bildik. 
Bu noktadan hareketle biz üzerimize düşeni yaptık ve Güneysu ilçemizde AKP adayı sn. Rıfat Özer’i destekleme kararı aldık.

Bu gün itibariyle adaylık sürecimin sonlanmış olduğunu siz değerli vatandaşlarının bilgisine arz ederim" dedi.