Dijitalpark Teknokent tanıtım toplantısı RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ile RTEÜ Rektör Yardımcısı Prof Dr. Mete Avcı’nın açılış konuşmaları ile başladı.RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Üniversite ve Sanayi arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinde teknoparkların önemli bir rol oynadığını ifade ederek, son yıllarda bu alandaki çalışmaların hızlandığını dile getirdi. Bu anlamda Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarının devam ettiğinin altını çizen Karamehmetoğlu, teknokent konusunun ilimiz ve bölgemizin gelişimi açısından büyük önem arz ettiğini ifade etti.

RTEÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Mete Avcı yaptığı konuşmada Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Türk Alman Üniversitesi işbirliğinde kurulan Dijitalpark Teknokent’in, fikri olanları ve bu fikirlere yatırım yapmak isteyenleri bir araya getiren bir yapı olduğunu ifade ederek, gelinen noktada bu çalışmayı hayata geçirmiş olmanın mutluluk verici olduğunu belirtti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Dijitalpark Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin Teknokent hakkında katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi. Teknokentin faaliyetleri, yatırımcılar ve girişimciler için avantajları hakkında bilgi veren Engin, günümüz şartlarında özellikle ihracat açısından katma değeri yüksek ürünler üretmenin yolunun Ar-Ge çalışmalarına yatırım yapmak üzerinden geçtiğini vurguladı. Son 20 yılda özellikle savunma sanayiinde yaşanan gelişmeler ile ihracatta kg fiyatının 2 katına çıktığını ifade eden Engin, bunun daha da yukarı çıkarılabileceğini belirterek yazılımsal projelerin günümüzde çok etkili getirilere imza attığını vurguladı. Dijitalpark Teknokent’in çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendiren Engin bu çalışmaların yerelden ulusala oradan da küresele ulaşabileceğini bunun örneklerinin yaşandığını belirtti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Dijitalpark Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Ahmet Rıza Balım, katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi. Dijital Teknoloji Transfer Ofisi hakkında bilgi veren Balım, teknoloji gelişimine ihtiyacı olan işletmelerin burada üniversitelerdeki yetkin akademisyenlerle buluşturulduğunu belirtti. Teknik konularda herkesin her alanda bilgisinin bulunmasının mümkün olmadığını vurgulayan Balım, gerek duyulan alandaki uzman akademisyenlerin bilgi ve birikimlerinin ürün geliştirme ve üretim aşamasındaki ihtiyaçların çözümleri için kullanıldığını belirtti. Teknoloji Transfer Ofisi’nin dışa bağımlılığın azaltılmasına da katkı sağladığını ifade eden Balım, akademisyenler ile firmalar arasında karşılıklı köprü görevi gördüklerini belirtti.