HABER:Çiğdem Hacıfazlıoğlu

 Öz Gıda-İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şubesi yetkililerinin, geçici ve mevsimlik işçilerle ilgili yapılan çalışmaların meclise sevk edilmiş halinin Çaykur’ da çalışan mevsimlik işçilerin beklentilerini karşılayamacağına ilişkin  tepkilerini dile getirmek üzere 15 Temmuz Demokrasi Cumhuriyet Meydanında yapmış olduğu basın açıklaması işçileri ikna edemedi. Meydanda toplanan bir grup mevsimlik işçi,sendikanın işçilerin haklarını aramakta korkak davrandığını ve yetersiz kaldığını iddia ederek tepki gösterdi. 

Sendika temsilcilerinin basın açıklamasının hemen ardından alandan ayrılması işçilerin tepkilerini daha da artırdı. Taleplerini sunmak için muhattap bulamadıklarını iddia eden mevsimlik işçiler “ Bizi buraya neden topladınız oturduğunuz yerden basın açıklaması yapsaydınız. Burada tepki vermeyeceksek nerede konuşacağız. Bunca zaman ne yaptınız şimdi neyi savunuyorsunuz. Koltuklarınızımı sattınız” şeklinde tepkiler verdiler.

 Sendikayı istifaya çağıran vatandaşlar” Telefon elimizde iki dakikaya sendikadan istifa ederiz. Hakkımızı savunan sendikaya üye oluruz Aidatlarımızı alıyorsunuz ancak hakkımızı savunamıyorsunuz. Vatandaş kadar konuşmaya cesaretiniz yok megafonunuzun sesi bile çıkmadı. Öz Gıda İstifa” şeklinde seslerini yükselttiler. Vatandaşlar daha sonra Öz Gıda İş Sendikası binasına yürümek istedi. Sendika Başkanı Fatih Kandemir'in tekrar alana dönmesi ile birlikte yürümekten vazgeçti