Çeşitli programlara katılmak üzere Rize'ye gelen Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, Vali Yazıcı'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Vali Yazıcı tarafından kapıda karşılanan Tümamiral Hakan Üstem, ilk olarak Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Daha sonra valilik makamına geçen Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem burada yaptığı konuşmasında, "Karadeniz'in güzel şehri Rize'de olmaktan ve sizi ziyaret etmekten çok mutluyum. Sayın Valimize bizleri kabul ettiği için çok teşekkür ediyorum." dedi.

Vali Ersin Yazıcı ise yaptığı konuşmasında, "Sayın Komutanımız Tümamiral Hakan Üstem'i Çay'ın Başkenti Rize'de görmekten mutluluk duydum. Kendilerine şehrimize hoş geldiniz diyorum. Bizleri ziyaretlerinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

CAZİBE MERKEZİ OLMAYA ADAY BİR ŞEHİR

Şehrin çok önemli turizm ve tanıtım potansiyeli bulunduğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı, "Başta çay olmak üzere; turizmde atılımlar yapmakta olan bir kent. Rize'nin turizm konusunda daha fazla turist alması anlamında yerel yönetimlerimizle ve diğer kurum ve kuruluşlarımızla iş birliği içerisinde çalışmalar yürütüyoruz.  Özellikle doğal zenginliklerimiz oldukça fazladır. Bu boyutu ile baktığımızda Rize; doğal güzellikleriyle, tarihi zenginlikleriyle görmeye ve gezilmeye değer bir ildir. Kültürel, tarihi, turistik, doğal güzellik ve değerlerimizi, benzerlerinden farklılıklarını, tüm dünya'ya anlatıyoruz. Tarihi, çevresi, doğal güzellikleri ve yatırımlarıyla Rize Karadeniz coğrafyasının cazibe merkezi olmaya aday bir şehir. "diye konuştu.

BEYAZ İKSİR

Burada kendisine ikram edilen Çaykur'un yeni ürünü beyaz çayı çok beğenen Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem,  beyaz çayın üretim süreci ve faydalarını büyük bir merakla dinledi.
Konuşmaların ardından Tümamiral Üstem, Vali Yazıcı'ya Sahil Güvenlik Komutanlığı'nı simgeleyen bir şilt takdim etti. Vali Yazıcı ise Üstem'e şifa kaynağı beyaz ve yeşil çay hediye etti.
Ziyarete ayrıca Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Sg. Kd. Alb. Murat Özer, Trabzon Grup Komutanı Sg. Yarbay Sinan Mamak, Rize Sahil Güvenlik Gemi Komutanı Yüzbaşı Oskay Masatçı da katıldı.