Haber:Abdullah UZUN
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine Bağlı 5 köy yolu 5 ay sonra açılıyor.
Çamlıhemşin ilçesine bağlı 5 Muhtarlığa bağlı köy yolları, Sudüşen ve Alipaşa,Kale ve Sıraköyler mevkiinde Kar yağışı sonucu meydana gelen Çığ düşmesi nedeniyle 5 ay kapalı kalıyor. 
Yaylaya çıkma sezon açılacağı zaman ilçeye bağlı en kalabalık köy olma özelliğini de taşıyan 5 köy muhtarı, yolların açılması için bir araya gelerek karar alarak bu alınan kararı Çamlıhemşin Kaymakamlığına iletiyorlar.Aldıkları olurla da yolların açılmasına başlıyorlar.


Her yıl olduğu gibi bu yılda 5 köy muhtarı Ramazan Bayramına bir hafta kala Çığ düşerek kapanan yolları İl Özel İdaresine bağlı iş makineleriyle giderek yolların açılmasına başlattılar.
5 köy muhtarı, Sefer Dolar (sıraköy),Bekir Altun (ortayayla),İbrahim Köseoğlu (ortaklar),Mehmet Ali Yanmişoğlu (kale köyü), Eyüp Tikbaş (yazlık köyü) dün başlattıkları yol açılması ile ilgili çalışmalar devam ediyor.


Yazlık Köyü Muhtarı İbrahim Kösoğlu, “ Başlattığımı yol açım çalışmalarımız da sona geldik. Emeği geçen ilçe kaymakamımıza ve il özel idaresi çalışanlarına teşekkür ediyorum.” Dedi
Kösoğlu, “bayramda köylerine çıkmak isteyen vatandaşların yolları açık olacak. Hayırlı olsun diye konuştu.