HABER:ARZU ERBAŞRize’de her geçen gün sayıları artan ve düzenlenen organizasyonlarda salonlara sığmayan satranç sporcuları yeni turnuva salonuna kavuştu. Satranç Federasyonu Rize Temsilcisi Ersoy Ustaoğlu’nun yaptığı girişimler sonuç verdi ve İsmail Kahraman Kültür Merkezi’ndeki Kokteyl Salonu satranç sporcularına tahsis edildi.  

Satranç Federasyonu Rize Temsilcisi Ersoy Ustaoğlu emeği geçen herkese teşekkür ederken “Okul Sporları Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı’nda sayın valimize mevcut sporcu potansiyelimizle artık daha büyük ve sabit bir satranç salonuna ihtiyacımız olduğunu arz etmiştim. Kendisinden destek talep etmiştim. Aynı gün sayın valimizin talimatlarıyla derhal yer tespiti çalışmalarına başladık.

Bizlere önerilen İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde mevcut Kokteyl Salonu’nun turnuvalarımız için uygun olacağı kararını verdik. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile mutabık kaldık. Sayın valimize durumu arz ettik. Ardından resmi yazışma süreci başladı. Adım adım sürecin her anını takip ettik ve sonuca ulaştık. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayıyla etkinlik takvimimizde yer alan turnuvalarımız süresince söz konusu salonun federasyonumuza yıllık olarak tahsisi sağlandı. Artık turnuvalarımızı İsmail Kahraman Kültür Merkezi 2.katta yer alan Kokteyl Salonu’nda gerçekleştireceğiz. Satranç ailemize hayırlı olsun”