HABER: ARZU ERBAŞ/Rizeli iş insanı Fasuli Lokantalar Zinciri'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Köse annesinin bahçesine sebze ekmek için İstanbul’dan memleketine geldi. Köse, Çayeli ilçesine bağlı Aşıklar Köyündeki bahçeye sebze ekmek için eline kazma aldı, çizmelerini giydi, tohumları ekti. Annesinin ata tohumlarını toprakla buluşturan ünlü iş insanı üretelim, boş alanlar bırakmayalım çağrısı yaptı.

‘Tohumlar milli savunmamız kadar önemli’

İstanbul’dan bahçe ekmek için memleketine gelen iş insanı Mehmet Akif Köse ata tohumu vurgusu yaparak “Ülkemizin, dünyanın geleceği ata tohumlarımızın elinde. Annemin sakladığı ata tohumları, fasulye, mısır tohumları var elimde. Tohumlara çok önem vermeliyiz, tohumlar milli savunmamız kadar önemli. Gelecek nesiller için çok önemli bir servet, buna sahip çıkmalıyız” dedi.

‘Üretelim, boş alanlar bırakmayalım’

Mehmet Akif Köse üreterek enflasyonun düşürüleceğini belirterek “Üretimle tüketimi eşitlemediğimiz müddetçe enflasyonu hiçbir zaman aşağıya indiremeyiz, onun için üretmeliyiz. Tarım alanlarını üretmeliyiz, hayvancılık yapmalıyız, çiftçilik, arıcılık, balıkçılık yapmalıyız, üretmeliyiz. Bizim toplumumuz maalesef tüketim odaklı bir toplum haline geldi. Sadece tüketim yapıyoruz ondan sonra neden bu kadar enflasyon oldu diyoruz. Üretelim, boş alanlar bırakmayalım. Herkes kendi bahçesini eksin. Bakın biz İstanbul'dan geldik, kendi bahçelerimizi ekiyoruz. Anneme yardım ediyoruz. Bizim de bu ülkeye bir nebze faydamız olsun istiyoruz. Tohum atın enflasyonu düşürün” şeklinde konuştu.