HABER:ARZU ERBAŞ - Türkiye Satranç Federasyonu’nun etkinlik takvimine göre her yıl düzenlenen Rize Satranç İl Birinciliği Yarışmaları bu yıl da yoğun katılımla gerçekleşti.  

Rize Küçükler ve Yıldızlar Satranç İl Birinciliği yarışmaları, Rize Satranç İl Temsilciliği’ne geçen hafta turnuva alanı olarak tahsis edilen İsmail Kahraman Kültür Merkezi Satranç Salonu’nda yapıldı.

İl birinciliği yarışmalarımızın açılış törenine İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı  Bayram Yığcı katılarak bir selamlama konuşması yaptı ve katılımcılara başarılar diledi.

Sonrasında sembolik açılış hamlesiyle turnuvayı başlattı. Geçen hafta sonu başlayan küçükler (7-9 Yaş) Rize İl birinciliğinin ardından bu hafta sonu gerçekleştirilen küçükler (10-12 Yaş) ve yıldızlar (13-18 Yaş) Rize İl Birinciliği yarışmalarına toplam 297 sporcu katıldı.

Önceki yıla göre çok daha yoğun bir katılımın olduğu yarışmalarda sporcular 24 farklı kategoride yarıştılar. Yarışlar sporcular, aileler, antrenörler olmak üzere yüzlerce katılımcıyı bir araya getirdi.

Kategorilerinde dereceye giren sporcular madalya ile ödüllendirildiler. Yarışmalara katılıp tamamlayan tüm sporcular 20-27 Ocak 2024 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecek olan Türkiye Yaş Grupları Şampiyonasında Rize adına yarışmaya hak kazandılar.