Eksikleri olduğunu ve lige henüz tam hazır olmadıklarını söyleyen Karaman; “Lig uzun bir maraton. Eksiklerimiz olduğundan transfere ihtiyaç var. Çalışarak da açıklarımızı kapatacağız” dedi.

Süper Lig'in ilk haftasının kapanış maçında Başkent deplasmanında Gençlerbirliği ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Çaykur Rizespor'da teknik direktör Hikmet Karaman Günebakış'a hazırlık dönemini değerlendirdi. Eksikleri olduğunu ve lige henüz hazır olmadıklarını dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, "Son hazırlık maçımızı Samsunspor ile oynadık. Hazırlık maçlarının sonuçları önemli değil. Bütün oyuncuları yıpranmaya sebebiyet vermeden oynatmaya çalıştık. Hem oyuncuları hem de bazı pozisyon ve takım olarak verilen mücadelede neler yapacağımızı gördük. Bununla da beceri, yetenek ve oyun temposu olarak eksiklerimizi gördük” dedi.

1 Temmuz'dan itibaren hazırlıkların devam ettiğini ifade eden Hikmet Karaman; “Oyuncularımın çalışma isteklerinden memnunum. Günde çift idman yapmalarına rağmen bıkmadan usanmadan çalışıyorlar. Bütün bunların karşılığını ligde göreceğiz" diye konuştu. Şuanda lig için ideal 11 diyecekleri bir durum oluşmadığını da belirten Karaman; "Defansta alternatif oyuncu olarak sayısal boşluk ve eksiklerimiz var. Sezon uzun bir maraton, takviyeye ihtiyacımız var. Bunun içinde çalışmalar devam ediyor. En kısa sürede gerekli takviyeyi yapacağız" ifadelerini kullandı. Karaman, yeni sezon hazırlıkları süresinde ciddi sakatlık yaşanmamasının sevindirici olduğunu da sözlerine ekledi.