Toplantıda bir konuşma yapan Rektör Karaman, Çay İhtisas Üniversitesi olan Üniversitemizin çay konusunda yoğun bir çalışma sürecine girdiğini belirterek, bu kapsamda yürütülen "Çay Bitkisi Gen Havuzunun Oluşturulması ve Ticari Çay Çeşit Adaylarının Belirlenmesi” başlıklı TÜBİTAK KAMAG 1007 projesinin önemine değindi.

Çalışmaları yakından takip ettiğini ve elde edilen sonuçlardan memnun olduğunu ifade eden Rektör, Üniversitenin Çay İhtisas Koordinatörlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar arasında çay bahçelerinin yenilenmesinin de bulunduğunu, örnek çay bahçelerinin kurulması ve rehabilitasyonuna yönelik çalışmaların da bu kapsamda başladığını hatırlatarak, TÜBİTAK 1007 projesi sonucunda elde edilecek siyah, beyaz, yeşil ve oolong çay çeşitlerinin çayda ürün çeşitlendirilmesinde oldukça önemli olacağının altını çizdi.

Karaman konuşmasının ardından, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve gelinen nokta değerlendirilerek, bundan sonraki süreçte yapılacak olanlar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantının ardından, Çay Gen Havuzu ile ilgili incelemeler gerçekleştirildi.

 Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN başkanlığındaki toplantıya, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih SEYİS, Pazar Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Adil BAKOĞLU ve akademik personel katıldı.