7 farklı ülkeden üniversitenin Su Ürünleri Yetiştiriciliği bölümlerinin ve sektör temsilcilerinin yer aldığı proje hakkında bilgi veren Su ürünleri Yetiştiriciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şevki Kayış, su ürünleri yetiştiriciliğinin dünyada ve ülkemizde yükselen trendine bağlı olarak, yetişmiş iş gücü ihtiyacının giderek arttığını belirtti.

Bu husustan yola çıkarak projede yeni teknikler, sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliği ve balık sağlığı yönetimi gibi konularda modüller oluşturulacağını ifade eden Kayış, 36 aylık planlanan projede oluşturulan yeni eğitim modüllerinde içerikler üretileceğini ve sanal artırılmış gerçeklik kullanılarak sektör çalışanlarına üst düzey eğitim verilmesinin amaçlandığını söyledi.

Kayış, 7 farklı iş paketinin bulunduğu projede üniversitemizin, kafeslerde balık yetiştiriciliğinde yeni teknikler, sanal gerçeklik ve oyunlaştırma senaryoları, kapalı devre yetiştiricilik sistemlerinin yönetimi, yetiştiricilikte robot, drone ve otomasyon sistem kullanımları gibi konularda çalışmalar yürüteceğini belirtti.