HABER:ARZU ERBAŞ/RTEÜ TÜBİTAK’tan desteklenen 2 projesi ile 2024 Antarktika Bilim Seferine katılacak. Su Ürünleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Ertuğrul Ağırbaş'ın ve Doç. Dr. Ülgen Aytan'ın hazırladığı 2 proje TÜBİTAK 2023 yılı "KUTUP-1001" çağrısı kapsamında onay aldı. Prof. Dr. Ertuğrul Ağırbaş'ın, "Horsehoe Adası-Antarktika Fitoplankton Fonksiyonel Grup Oranlarının Hplc Pigment Analizi ile Belirlenmesi ve Belirteç Pigment Kompozisyonu" başlıklı araştırma projesi ile Doç. Dr. Ülgen Aytan'ın, "Horsehoe Adası-Antarktika Plastik Kirliliği, Kaynakları ve Risk Analizi" başlıklı araştırma projesi 2023 yılı "KUTUP-1001" çağrısı kapsamında desteklendi.

‘GURUR DUYDUK’

 Rektör Yardımcısı ve Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ‘2024 Antarktika Bilim Seferinde bizde varız’ dedi. Prof. Dr. Dalgıç “Üniversitemiz için güzel Fakültem için fevkalade haberler var. TÜBİTAK 1001 Kutup Projeleri çağrısında desteklenen 15 projeden 2 tanesi RTEÜ Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyelerine ait. 2024 Antarktika Bilim Seferinde bizde varız. Kıymetli mesai arkadaşlarım Prof. Dr. Ertuğrul Ağırbaş'ın ve Doç. Dr. Ülgen Aytan tebrik ediyorum. Gurur duyduk” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ertuğrul Ağırbaş ise “Horsehoe Adası (Antarktika) Fitoplankton Fonksiyonel Grup Oranlarının Hplc Pigment Analizi ile Belirlenmesi ve Belirteç Pigment Kompozisyonu” başlıklı proje 2023 yılı "KUTUP-1001" çağrısı kapsamında desteklenmeye değer bulunmuştur.Proje kapsamında elde edilecek veriler bu alanda ilk olma özelliği taşıdığı için bölgede bu konuda çalışan/çalışacak diğer bilim insanlarının kullanımına açık olacak ve ülkemizin kutup araştırmalarına katkı sağlayacak bir veri tabanı oluşturacaktır. Ayrıca, proje sonuçları değişen iklim koşulları altında Antarktika ekosisteminin sürdürülebilir yönetimine ve iklim değişikliğine uyum çabalarına katkı sağlayacaktır" dedi.