Esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinleyip çözümün nasıl olabileceği hakkında esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Arslan Ateş, “2022 yılının kilitlendiği bir yer var, o da ekonomi. Şu anda her yerde yangın var. Nereye giderseniz gidin herkes bu tablodan etkilenmektedir. Bu sorunun kısa orta ve uzun vadeli çözümünü Saadet Partisi olarak anlatmak mecburiyetindeyiz. Bu yüzden vatandaşlarımızın arasındayız.” dedi.

“Muhalefet partileri olarak hükümetin doğalgazla ilgili, EYT ile ilgili, asgari ücretle ilgili almış oldukları kararlar kısmen bizi memnun ediyor, eğer yapısal reformlar yapılmış olsaydı ekonomik alanda bunları taşıyabilecek gücümüz de olacaktı ama bu yok.” diyen Ateş,

“Muhalefet partileri ve altılı masa Emeklilikte Yaşa Takılanları yıllardır gündeme getirirken bununla ilgili gerekli çalışmaların da yapılması gerektiğini hatırlatarak gündeme getiriyordu. Asgari ücretle ilgili Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu, kademeli bir şekilde asgari ücretin açlık sınırı değil fakirlik sınırına getirilebilmesi için yedi yıllık bir projeksiyon tuttu. Sabahleyin kalkıp da asgari ücretle ilgili bir açıklama yaparsanız işsizliği tetiklersiniz, işverenler ve işletmeler bu maliyetin altından kalkamaz hale gelir. Bu yüzden en önemlisi ekonomik alt yapıları iyileştirip milletin sırtına yük olamayacak şekilde refah seviyesini arttıracak hamleler yapmaktır.” dedi.