Enflasyon yüzde 85 olacak denilseydi kimse inanmaz hatta söyleyene deli bile derlerdi diyen SP Rize Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kalender: “5 yıl önce vatandaşlarımıza kiralayacak ev ya da dükkân bulmakta zorlanacaksınız, evine iki maaş girenler bile ay sonunu getiremez hâle gelecek, dolar 18 lira, enflasyon yüzde 85 olacak denilseydi kimse inanmaz hatta söyleyene deli bile derlerdi. Ama bugün görüyoruz ki uçmayı vaat edenler, uçurmak şöyle dursun, mevcut ekonominin bozulmasından da esnafı, sizi, bizi sorumlu tutuyorlar. Esnafsa saygısından ve sevgisinden boynunu büküp susuyor, sesini sandığa saklıyor.” diyen Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kalender, “Bir dokunup bin ah işitiyoruz. Ellerindeki medya gücüyle esnafı öcü gösteriyorlar. Esnaf satabildikleri ürünlerin yerlerine yenilerini koymaya çalışırken, kiraların ve faturaların yüküne dayanmaya çabalarken yalnız bırakılarak çöküşe zorlanıyor.”

Destekleme adı altında kredilere itilen, dertlerini söylediğinde “abartmayın” denilerek keyif çayı dağıtılan esnaf artık borçlanmaya dayanmayan paketlerle ayağa kaldırılmalı diyen Başkan Kalender:  “Yerel yönetimler de esnafın ayakta kalabilmesi için elinden geleni yapmalı. Ben de Reşadiye Mahallesi’nde esnafım. Şurada, trafiğe kapalı olan Ekim Sokak’taki komşu esnafların kaç kere Rize Belediyesi’ne dilekçe verdiğini, başkanla görüştüğünü duydum.

Tek istedikleri sokağın iki girişine de birer tabela asılması ve buradaki esnafların adlarının o tabelalarda yer alması. En azından ana sokaklardan geçen vatandaşlar tarafından bilinmek, belki biraz ticaret yapabilmek istiyorlar ama ne yazık ki istekleri yerine getirilemedi. Rize Belediyesi, küçük büyük demeden, esnaftan desteğini esirgememeli.” diye ekledi.