Yusuf DEMİR/ANTALYA, () - MURATPAŞA Belediyesi- Azize Halk Eğitimi Merkezi (AKHEM) işbirliğinde açılan 'Mefruşat-Nakış-Sabun-Mum Sanatları Kursları'na katılan kursiyerler, el emeği, göz nuru eserlerini beğeniye sundu.

Aydın Kanza Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki serginin açılış kurdelesini AKHEM Müdürü Kenan Yavuz, müdür yardımcısı Fedai Yaman, el sanatları öğretmenleri Sevgi Gülbitmez, Melek Ayyıldız birlikte kesti. Dekoratif mefruşat, rengârenk sabun ve mum çalışmalarının yer aldığı sergiye kadınların ilgisi yoğun oldu.

Sergilenen eserleri hayranlıkla inceleyen, kurs öğretmenleri ve kursiyerlerden üretimler hakkında bilgi alan AKHEM Müdürü Kenan Yavuz, son yıllarda el sanatları eğitimlerine ilginin arttığını belirtti. Yavuz, "Kursiyerlerimiz öğrendikleriyle evlerini süsülüyor, fazlasını çevrelerine satarak kazanca dönüştürüyor, aile ekonomisine katkıda bulunuyor" dedi.

El sanatları öğretmeni Melek Ayyıldız, kursta ev dekorasyonu için mefruşat ve nakış çalışmalarıyla üzerleri nakışlı yatak, kırlent, masa, sehpa, dolap ve daha birçok eşya için örtüler hazırlandığını, genç kızlar için çeyiz üretildiğini söyledi.

Mis sabun ve jel mum çalışmalarıyla rengârenk dekoratif süs eşyası üretimini öğreten el sanatları öğretmeni Sevgi Gülbitmez ise "Sabunu rendeleyip hamur haline dönüştürüyoruz, şekillendirerek rengârenk birebir meyve, çiçek figürleri oluşturuyoruz. Hediyelik meyve sepeti hazırlıyoruz, meyve ve çiçek figürlerini ağaç dallarına da monte ediyoruz. Mumu eritip kalıplara dökerek üzerini renklendiriyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI