Olay, 28 Mayıs tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim Araştırma Hastanesi’nde meydana geldi. O.K. isimli kişi ehliyet belgesi için almak zorunda olduğu sağlık raporu nedeniyle hastaneye müracaat etti. Psikiyatri hastası olduğu için kliniğe yönlendirilen O.K. burada olumlu sağlık raporu alamayacağını öğrendi. Bunun üzerine cebinden çıkardığı bıçak ile sağlık çalışanlarını tehdit etmeye başlayan O.K.’yi sağlık çalışanları sakinleştirmeye çalıştı. Hastane polisinin olaya müdahil olurken, sağlık çalışanlarının çabaları sonucunda ikna edilen O.K. hakkında sağlık çalışanlarına tehdit ve hakaretten soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan şahıs emniyetteki işlemlerinin yapılmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan Rize protokolü bugün Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesine gidderek sağlık çalışanlarına destek verdi. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve RTEÜ Rektörü Prof.Dr.Yusuf Yılmaz Araştırma hastanesini ziyaret ederek destek açıklamasında bulundular. Rektör Yılmaz yaptığı açıklamada: "Gözle görülür bir şekilde fark edildiği üzere, hastanemizde verdiğimiz hizmetin kalitesi, görevini layıkıyla yapan sağlık çalışanlarının sayesinde her geçen gün artmaktadır. Eksikliklerimizi bilerek, yüksek bir motivasyonla daha iyi hizmet için gayretliyiz. Ancak bugün sizlerle bir araya gelerek son derece üzücü ve kınanacak bir konuyu ele almak istiyoruz.

Rize’de tır orta refüje çıktı: 1 yaralı Rize’de tır orta refüje çıktı: 1 yaralı

Gerektiği gibi, tıp kurallarına uygun şekilde değerlendirilme yapılan ve bunun sonucunda istediği olumlu raporu alamayan hasta, bıçakla sağlık çalışanlarını tehdit etmiştir.

Her türlü şiddet, sadece olayın mağdurlarında değil, tüm sağlık çalışanlarında tükenmişliğe yol açmakta, tüm sağlık sistemimizi olumsuz etkilemektedir. Bu tür olaylar karşısında sessiz kalmak yerine hep birlikte harekete geçmeli, sağlık çalışanlarımıza destek olmalı ve onların yanında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Bunun bir örneğini şu anda burada görmektesiniz. Bu tür saldırıların son bulması için toplumun birlik ve dayanışma içinde olması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü birlik ve dayanışma halinde çözülemeyecek sorun olmadığını biliyoruz" dedi.

Kaynak: iha