Böbrek Hastaları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Bursa Acıbadem Hastanesi yöneticileri, böbrek bağışlarının artmasına yaptıkları haberlerle katkı sağlayan basın mensuplarını ödüllendirdi.
Bursa basının böbrek bağışının artmasına büyük katkı sağladığını belirten Böbrek Hastaları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Haluk Akın, “Bugün burada organ bağışında medyanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak ve böbrek hastaları için basının yaptığı haberlerin ne denli önemli olduğunu anlatmak için bir araya geldik. Bursa geçtiğimiz birkaç yılda organ bağışında üst üste rekorlar kırdı. Bu başarının gelmesinde en büyük katkıyı koyanların başında basın gelmekte. Biz böbrek hastalarının yaşadığı bütün sıkıntıları basın duyuruyor. Aynı şekilde nakil olduğumuzda yaşadığımız bütün sevinçleri de basın haber yaparak halka duyuruyor. Basın olayın iki tarafında da bizim için çok önemli. Acı çektiğimiz zaman da, mutlu olduğumuz zaman da basın hep bizim yanımızda” dedi.
Acı Badem Hastanesi olarak artık ameliyatları 3 boyutlu ve kansız yaptıklarını ifade eden Acıbadem Bursa Hastanesi Üroloji Bölümü ve Organ Nakli Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bülent Oktay, “Ameliyatları artık hastaları kesmeden yapıyoruz. Laparoskopik dediğimiz 3-4 delikten ince borularla organı hazırlayıp yapıyoruz. Eskiden 2 karış keserdik. Hastada ağrı olurdu. Vericileri bu durumdan uzak tutmak için laparoskopi, 3 boyutlu sistem getirildi. Bu sistemi ilk kullanan hastaneyiz. Ameliyatları kansız yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Bursa Böbrek Hastaları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, gazeteciler adına Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Çağdaş Gazeteciler Derneği’ne şükran plakati takdim etti.