İstinye’de lüks aracında öldürülen Ali Ekber Akgün cinayetine ilişkin yapılan ikinci dalga operasyonunda 2 şüpheli azmettiricilik ve cinayete yardım suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İstinye’de, 24 Aralık 2014 tarihinde trafik ışıklarında durduğu esnada lüks otomobilinin içinde öldürülen Ali Ekber Akgün cinayetinin ardından başlatılan soruşturmada Akgün’ü vuran tetikçiler Şahin A.ve Necip G. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Akgün cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma sonucu yapılan yeni operasyonla 9 kişi gözaltına alındı. Savcılık tetikçilerin azmettiricileri bulmak için soruşturmayı derinleştirerek Şahin A. ve Necip G.’nin geriye dönük telefon kayıtlarını incelemeye aldı. Yapılan incelemelerin ardından tetikçilerin 2 kişi ile cinayet döneminde sık sık irtibata geçtiği ve bilgi verdiği tespit edildi.
Elde edilen bilgiler ışığında yeni bir operasyon yapılarak 8 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan şüphelilerden 5’i ifade işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen şüpheliler soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Önder Yaman tarafından sorgulandı. Savcılık, şüphelilerden 2’si tutuklama istemiyle,1’ini ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk ederken 2 şüpheli ise serbest bırakıldı.
İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde sorgulanan şüphelilerden Şehmuz M. azmettiricilik, Serhat B. ise cinayete yardım suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden Naif A. ise hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar verilerek serbest bırakıldı.
Tutuklanan şüphelilerden Serhat B.’nin tetikçilerle sürekli irtibatlı olduğu ve cinayetten sonra evinde sakladığı öne sürülürken diğer şüpheli Şehmuz M.’nin tetikçilerle Serhat B. üzerinden irtibat kurarak infaz emrini verdiği öne sürüldü. Tutuklanan şüpheli Şehmuz M.’nin mahkemece adli kontrol talebi uygulanarak serbest bırakılan Naif A.’nın adamı olduğu ancak Naif A.’nın hiçbir teknik takibe takılmadığı için delil yetersizliğinden adli kontrol talebiyle serbest bırakıldığı öğrenildi.
Ali Ekber Akgün cinayetiyle ilgili olarak İstanbul ve Ankara’da “eş zamanlı” olarak gerçekleşen baskınlarda, aralarında infazı gerçekleştiren tetikçi ve cinayetin azmettiricisinin de bulunduğu iddia edilen 6 şüpheli Ocak ayında gözaltına alınmış şüphelilerden Şahin A. ve Necip G. tutuklanmıştı.