2013 yılında eğitim-öğretimin yanında sağlık hizmetlerine de başlayan RTEÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde, 3 yılda yaklaşık 81 bin hasta diş tedavisi oldu. Fakülte yılda yaklaşık 27 bin hastaya hizmet veriyor.  Diş Fakültesi, Rize ili ve ilçelerinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen hastalara da sağlık hizmeti sunuyor.

RTEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş, fakültelerinde sağlık hizmetlerinin yanında öğrencilere eğitim verildiğini belirterek: “2013 yılında hem eğitim-öğretime hem de hasta sağlık hizmetine başladık. Hasta sağlık hizmetini; sadece Rize ili sınırlarında değil Artvin ve Trabzon’un bazı ilçeleri dahil olmak üzere hemen hemen bütün Doğu Karadeniz Bölgesi'ne vermekteyiz. Diş sağlığı ile ilgili bütün hizmetleri en iyi şekilde veriyoruz. Sadece basit tedaviler değil genel anestezi altında büyük ameliyatlar da yapıyoruz. Diğer fakültelerde yapılıp da bizde yapılamayan hiçbir işlem bulunmamaktadır. Şu anki fiziki şartlarımız bizi zorlasa da cihaz ve ekipman açısından herhangi bir eksiğimiz bulunmamakta en modern ve yeni teknoloji cihazlarımız ile modern sağlık hizmetlerini en iyi şekilde sunmaktayız.  Yapımı devam eden yeni binamızın bitmesiyle birlikte hastalarımız daha fazla hizmeti iyi şartlarda sunabileceğiz.” dedi.

'DAHA İYİ HİZMET İÇİN YENİ BİNAYA GEÇİLECEK'

Günde yaklaşık 200 hastanın fakülteye giriş yaptığını vurgulayan Duymuş şunları söyledi: 

"Bir yılda ortalama 81 bin hasta fakültemize geliyor. Bu da günde ortalama 60 hastaya tekabül etmektedir. Randevulu hastalar ile birlikte yaklaşık olarak 200 hasta girişimiz oluyor ve diş sağlığı konusunda bütün hizmetleri veriyoruz. Rize ve Artvin halkı başka yerlere gitmekten kurtuldu diyebiliriz. Bizim her anabilim dalında öğretim üyelerimiz ve asistanlarımız var. Çocuk diş hekimliğimiz de çok iyi durumda. 3 öğretim üyemiz ve 6 asistanımız var. Genel anestezi altında mental retarde hastalara ve tedaviyi kabul etmeyen çocuklara her türlü tedavi hizmetlerini vermekteyiz. Bizim kendi bünyemizde ameliyathanemiz bulunmuyor. Devlet hastanesi ile protokol yaptık. Onların ameliyathanelerini kullanıyoruz. Bize verdikleri gün sayısı sınırlı olduğundan hastalarımıza uzun randevu vermemiz gerekiyor. Kendi ameliyathanemiz olduğu zaman daha fazla hizmet vereceğiz. Yeni binamıza bir buçuk yıl sonra taşınacağımızı düşünüyoruz. Yeni binamıza sık sık giderek eksiksiz bir şekilde tamamlanmasını sağlamaya çalışıyoruz. İnşallah yeni binamız tamamlanınca hizmetlerimiz daha da katlanarak devam edecektir. Öğrenci eğitimimizi de güncel ve eksiksiz bir şekilde özverili olarak vermekteyiz.”

DEKAN YARDIMCISI ALKURT: DİŞ ÇEKTİRME KORKUSUNU YENDİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM

RTEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat Alkurt, fakülte bünyesinde kanal tedavisi, protez, implant, çocukların her türlü diş tedavilerini ve cerrahi ameliyatları başta olmak üzere bütün tedavi hizmetlerin imkanlar ölçüsünde vermeye çalıştıklarını belirtti. Diş çektirme korkusunun küçük yaşlarda yaşanan kötü deneyimlere dayanabileceğini belirten Alkurt, "Çocuk hekimlerimiz hastalarımıza çok ilgili ve dikkatli yaklaşıyorlar. Onları motive ederek tedavi yöntemlerini yapıyorlar. Bu konuda başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Artık diş çektirme korkusunu yendiğimizi düşünüyorum" diye konuştu. 

Fakültede ellerinden geldiğince son teknoloji ürünlerini kullandıklarını ifade eden Alkurt, sözlerini şöyle tamamladı:

"Özellikle protez anlamında dişlerin yapımının ardından hastalarımıza önerilerimiz oluyor. Total veya parsel protezlerin bakımı çok önemlidir, protezlerin temizlenmesini uygulamalı olarak hastalarımıza gösteriyoruz. Kuron ve köprü protezlerde dikkat edilmesi gereken konular da hastalarımıza aktarıyoruz. Cerrahi işlemlerin ardından da hastalarımıza bilgilendirmeler yapıyoruz. Hastalar dediklerimize dikkat ettikleri sürece herhangi bir problemle karşılaşmıyoruz."